Distortion ændrer strategien for gadefesterne: »Vi skærer i antallet af store scener«

Distortion ændrer strategien for gadefesterne: »Vi skærer i antallet af store scener«
Distortion.
Foto: Marcus Andreassen/Soundvenue

Distortions gadefester er kun vokset med tiden. Deltagerantallet er enormt, og festerne har løbende fået kastet diverse klager i nakken vedrørende blandt andet tis, skrald og larm.

Festivalen udvikler sig år for år, og i 2019 bliver der lavet om i strategien for gadefesterne på Nørrebro og Vesterbro på en måde, der virker til at være påvirket af diskussionen omkring støj og musik på brokvartererne.

»Vi skærer i antallet af store scener og flytter dem så vidt muligt væk fra den tætteste beboelse. Altså færre, men bedre«, udtaler Distortion-bossen Thomas Fleurquin i en pressemeddelelse: »På den måde kan vi skabe en mere fokuseret festivaloplevelse for dem, som vil have musik og intens fest. Samtidig kan vi så også have flere af de helt små scener med hyggelige og gratis aktiviteter til alle andre«.

Distortion har endnu ikke afsløret meget om planerne for Nørrebro og Vesterbro, og indtil videre er der i forlængelse af ovenstående blevet fokuseret på store fester i fastlåste rammer på henholdsvis Rådhuspladsen og i Øksnehallen.

Nogle af de street-hosts, som er kendt for at holde de største gadefester, er endda blevet hyret ind til at holde gang i Rådhuspladsen, da henholdsvis Kontrolleret Kaos og Hypetrade, Puma og Arch står for løjerne onsdag og torsdag.

Nu skal vi som sagt se det endelige program for Nørrebro og Vesterbro først, men der er altså tale om en udvikling, som søger at rykke de helt rowdy gadefester væk fra den tætte beboelse. De fleste af disse – som de hidtil annoncerede på Rådhuspladsen og i Øksnehallen – kommer så til at være forbeholdt gæster med gadearmbånd eller Distortion Pass.

»Forandringen er imidlertid dyr«, udtaler Fleurquin og fortsætter: »De store scener, som vi skærer i, er klart mest populære hos sponsorerne, og vi mødes med nye krav om sikkerhed og infrastruktur, når musikpublikummet samles på et mindre område. Derfor håber vi virkelig, at publikum har lyst til at støtte og købe endnu flere Gadearmbånd end tidligere år«.

»Hvis vi skal holde liv i de frie, åbne gadefester med folkelig stemning, skal vi sælge 25.000 Gadearmbånd i år«, lyder det fra Fleurquin. Det er 7.000 flere end i 2018.

Læs også: Distortion afslører 24 nye navne til to af de største gadefester

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold