Kesi og Jannic The Jeweler snakker chains, grillz og diamantbelagte ure i Standard Ekstra

Kesi og Jannic The Jeweler snakker chains, grillz og diamantbelagte ure i Standard Ekstra
Jannic The Jeweler & Kesi.
Foto: Sophus Wolf / Standard


Du kan lytte til og abonnere på Standard via Spotify og iTunes samt gennem gængse podcast-apps som Stitcher og Pocket Casts eller podcast-app’en på din iPhone eller Android-telefon.

Hiphopkulturen handler om at være den bedste. Om at skille sig ud, være den mest originale eller den mest flashy. Og en af de vigtigste måder at gøre det på, har altid været gennem ure, kæder, grillz, ringe og andre skinnende ting.

Sådan har det været siden Slick Rick fik diamanter indlagt i klappen for hans øje i 80’erne. Eller siden Ghostface og Nas fik gigantiske kæder med speciallavede motiver.

Men de seneste par år er hiphoppens fascination af skinnende ting gået helt amok. Takeoff fra Migos har fået en kæde med hele solsystemet, der har kostet en halv million dollars, alle rappere har nærmest milliondyre ure, som de efterfølgende sætter endnu flere diamanter i, og hver gang en rapper smiler, skinner diamantbelagte grillz frem.

Dén bølge har nu også ramt Danmark, hvor juveleren Jannic The Jeweler fremstiller særlavede smykker for folk som Sivas, Branco eller Kesi. Sidstnævnte har han netop fremstillet den største speciallavede kæde i dansk hiphop til. Det forestiller et Kesis logo (et ansigt af rapperen som gammel) lavet i guld, og er belagt med 1.200 sten.

Men hvor stammer den her smykkefascination egentlig fra? Hvad er de mest legendariske kæder i hiphoppens historie? Og hvordan har det været at være pionerer indenfor at få udviklingen til Danmark?

Det snakker værterne Kristian Karl og Mads Viktor om med Jannic The Jeweler og Kesi i det nye afsnit af Standard – Soundvenues hiphop-podcast. Det nye afsnit er desuden optaget live i popup-kulturrummet INPUT, hvor Soundvenue og NESCAFÉ Azera de næste ti dage inviterer til gratis talks, screenings, live-interviews og altså podcast-optagelser.

Standard udkommer hver 14. dag og gæstes af rappere, producere og eksperter for at diskutere de mange aspekter af hiphoppens dominerende rolle i kulturlandskabet.

Abonnér på Standard via iTunes HER og via Spotify HER.