‘Game of Thrones’-forfattere om afsnit 3-slutning: »Den eneste karakter, der har vundet sin egen dødsscene«

‘Game of Thrones’-forfattere om afsnit 3-slutning: »Den eneste karakter, der har vundet sin egen dødsscene«

(Spoiler-alert: Læs først, når du har set tredje afsnit i sæson 7 af ‘Game of Thrones’)

I slutningen af ‘The Queen’s Justice’ måtte den snu og skarpe Olenna Tyrell lade livet. Det var langt fra den mest eksplicitte eller brutale dødsscene, serien har præsenteret os for, ja faktisk så vi hende aldrig dø, ligesom Jaime Lannister nådigt sparede hende for en smertefuld bortgang.

Alligevel var det en af seriens mest effektive dødsskildringer – og et vemodigt farvel til Tyrell-dronningen, som har været en markant figur siden sæson 2 og er blevet overlegent spillet af den store britiske skuespiller, Dame Diana Rigg.

Efter afsnittet satte ‘Game of Thrones’-forfatterne D.B. Weiss og Dave Benioff ord på deres oplevelse af scenen og deres samarbejde med Rigg i et interview med Entertainment Weekly.

(Foto: Helen Sloan/HBO)

»Det, jeg elsker ved måden, hun spiller scenen, er, at selvom man forlader scenen, velvidende at hun vil være død kort efter, skærmen klipper til sort, føler man alligevel, at hun vandt. Hun er nok den eneste karakter, der har vundet sin egen dødsscene«, siger Weiss med reference til, at Olenna i sine døende sekunder tilstod med et tilfreds udtryk, at det var hende, der forgiftede Jaime og Cerseis modbydelige søn, Joffrey.

Benioff tilføjer, at det har været en stor oplevelse at arbejde med legendariske veteranskuespillere som Rigg, Max von Sydow, Jim Broadbent og Charles Dance, som er sindssygt dygtige til det, de laver. Om Rigg siger han:

»Hun er en af de bedste i verden, og scenen er en af mine yndlings i hele sæsonen«.

Også Nikolaj Coster-Waldau siger farvel til Diana Rigg/Olenna Tyrell over for Entertainment Weekly.

»Jeg elsker den måde, hun går ud på. Hun går ud med et bid. Hun kommer aldrig til at tigge. Hun gjorde et fantastisk stykke arbejde. Det var sjovt at være der, og da vi sluttede optagelserne, kom serieforfatterne og sagde et par ord. Hun har haft en kæmpe indflydelse på serien«.

Læs også: ‘Game of Thrones’ sæson 3 afsnit 3 – »tung i røven af baghistorier«

Læs også: Hvem er den genfødte Azor Ahai? Vi vurderer topkandidaterne

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af