Den legendariske filmanmelder Ole Michelsen er død – se hans sidste hilsen

Den legendariske filmanmelder Ole Michelsen er død – se hans sidste hilsen
Ole Michelsen sender en sidste hilsen. Foto: DR

Den danske kulturjournalist, forfatter og tv-vært Ole Michelsen er gået bort i en alder af 79 år efter flere års sygdom.

Michelsen efterlader sig en legende-status inden for dansk filmkritik, hvor han særligt er kendt for sit tv-program ‘Bogart’, der løb fra 1985 frem til 2002 og dermed er det længst kørende filmprogram nogensinde i Danmark.

Foruden sine skarpe anmeldelser var han særligt kendt for sin bogart-hat, som han også uddelte til film på sit program (fra én til fem hatte). Han studerede på Sorbonne Universitet i Frankrig og var blandt andet instruktørassistent for den franske mester Jean-Pierre Melville, inden han vendte snuden hjemad for at forfølge karrieren som journalist.

Michelsen har længe været åben omkring, at han levede som ædru alkoholiker, hvilket han blandt andet påtalte i bogen ‘Den dansende dæmon’ fra 2014.

Inden sin død medvirkede Michelsen i en DR-optagelse, hvor han ser tilbage på sit liv, der nu er udgivet. Her udtaler han blandt andet: »Nu når jeg er død, mine damer og herrer, kan jeg sige, at jeg efterlader mig et dejligt langt og varmt liv, som jeg har haft utroligt meget glæde af. Måske I kan komme til at se mig igen og tænke på, hvem han var«.

Se hele Michelsens sidste hilsen HER.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af