Francis Ford Coppola sagsøger medie for chikaneanklager

Francis Ford Coppola sagsøger medie for chikaneanklager
Francis Ford Coppola ved Toronto International Film Festival 2024. (Foto: Sonia Recchia/Getty Images)

Statister på Francis Ford Coppolas polariserende storfilm ‘Megalopolis’ anklagede i juni instruktøren for upassende adfærd i en artikel i The Guardian.

Senere bragte Hollywood-mediet Variety videoer fra filmoptagelserne, der bekræftede, at Coppola gik rundt og kyssede kvindelige statister i en natklubscene på kinden.

Coppola har benægtet opførslen, og nu har han sagsøgt Variety for 15 millioner dollars på grund af »falske og æreskrændende udtalelser«. Det skriver Deadline.

Coppolas søgsmål sker efter en af de artister, der har udtalt sig om den grænseoverskridende adfærd, Lauren Pagone, har sagsøgt instruktøren og andre, der var del af produktionen i Georgia, for vold, overgreb og ikke at forhindre seksuel chikane. Det nævnes dog ikke i Coppolas søgsmål.

Her skriver instruktørens advokater, at de påstande fra anonyme kilder, som er blevet bragt i Variety var falske og udtryk for misundelse på filmskaberens »geni«.

»Nogle mennesker er kreative. Meget få mennesker er kreative genier. I spillefilmens verden er sagsøger, Francis Ford Coppola (“Coppola”), et kreativt geni. Nogle mennesker er jaloux og bitre over genialitet. Derfor nedgør de folk og fortæller velvidende og hensynsløse falskheder om dem, som de er jaloux på«, lyder det indledningsvis i søgsmålet.

‘Megalopolis’ har endnu ikke fået en dansk distributør.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af