Grand Archives – lidt for afslappet aften

Foran et særdeles afslappet publikum, heriblandt mange siddende, entrerede den nordamerikanske kvintet Grand Archives scenen sent torsdag aften. Med det seneste og lidt svingende album ‘Keep in Mind Frankenstein’ i bagagen kunne aftenens koncert på papiret gå begge veje. Og aftenen bød da også på både gode takter og tid til at tage sig en skraber.

Koncerten startede ganske lovende med den lille ukulelebårne åbner ‘Topsy’s Revenge’, der viste frontmand Mat Brooke fra sin mest følsomme side. I sangen indgår linjen »I wasn’t made for stage«, hvilket dog ikke for alvor har noget på sig, for Brooke og co. virkede koncerten igennem ganske tilfredse med at stå foran Loppens publikum. Åbneren blev fulgt af en håndfuld træfsikre kort – heriblandt suiten ‘Witchy Park/Tomorrow Will (Take Care of Itself)’ og den fremaddrevne ‘Silver Among the Gold’.

Herefter mødte de fem arkivarer muren, hvilket resulterede i døsige og uinspirerede versioner af flere af numrene fra seneste opus – blandt andet de to numre, hvorpå sangerinden Jenn Ghetto fra supportbandet S gæstede scenen, fik det til at gibbe i gabemusklerne. Det var ellers ikke fordi, at bandet ikke forsøgte – de virkede oprigtigt glade for at være tilbage i Danmark og fortalte løbende små anekdoter om så vidt forskellige emner som veganermad, jetlag og den veloplagte trommeslager Thomas Wrights udtalte kærlighed for Faxe Kondi.

Efter at have slumret lidt vågnede bandet mod koncertens slutning atter op til dåd og leverede en træfsikker version af crowdpleaseren ‘Torn Blue Foam Couch’. Det til tider lige lovligt høflige publikum havde sammen med bandet atter fundet gejsten, og senere måtte det tilbage på scenen og levere tre ekstranumre. Afslutningsvis fik vi en fremragende guitarrocket version af ‘The Crime Window’, hvor bandet smed alle de pæne manerer fra sig og for alvor gav los. Således formåede Grand Archives både at imponere, lulle sig selv og sit publikum i søvn og genopstå.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af