To ting, Christopher Nolan forbyder på sine filmsets: Stole og vandflasker

To ting, Christopher Nolan forbyder på sine filmsets: Stole og vandflasker

‘Dunkirk’ drøner derudaf i biograferne som et sjældent stærkt blockbusterhit, selvom den ikke er del af en eksisterende franchise. Nolans indsats for at skabe en film, der både er visionær og bredt appellerende, har således båret frugt – og det er resultatet af en omhyggelig indsats, der både har involveret at skyde det meste af filmen på specialdesignede IMAX-kameraer, at undgå CGI og at håndhæve nogle ganske særlige regler på settet.

Skuespilleren Mark Rylance, der i filmen spiller en af de civile englændere, der kom de nødstedte soldater ved Dunkirk til undsætning under Anden Verdenskrig, beretter i et interview med The Independent, at Nolan har et par meget specifikke præferencer, når han optager sine film. Hverken stole eller vandflasker er således tilladt, mens instruktøren optager. Årsagen er dog ikke helt så OCD-agtig, som man kunne tro – men snarere meget håndgribelig.

Skuespiller Barry Keoghan, der i filmen spiller en ung brite, som frivilligt tager med på Rylances mission, uddyber:

»De er distraktioner – lyden [af vandflaskerne], de er som legetøj, som at folk leger med legetøj. Og fraværet af stole gør helt bogstaveligt, at man er på tæerne«.

Læs også: Anmeldelse af ‘Dunkirk’

Læs også: Selv hans hårdeste kritiker må erkende, at Nolan er den eneste magiker i cirkusteltet

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af