Stærk Netflix-serie går tæt på fangerne, der danser til Michael Jacksons ‘Thriller’ – se traileren her

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det er umådeligt svært ikke at bevæge fødderne i takt til Michael Jacksons ‘Thriller’, om man så i dag gør det i det skjulte eller, som fangerne i det filippinske fængsel Cebu Provincial Detention and Rehabilitation Center, springer ud i en fuld danserutine foran et begejstret publikum.

Videoer af de dansede fanger blev en YouTube-sensation tilbage i 2007, og forvandlede deres optrædender til en regulær turistattraktion med dertilhørende eventmerchandise. Men et årti senere rammes fængslet af kontroverser da man vælger at hyre en hardcore tidligere kriminel til at styre slagets gang bag murene, hvor dansen stadig spiller en betydelig rolle for de indsattes livskvaltiet. I Netflix’ minidokumentarserie ‘Happy Jail’ går Emmy-vinderen Michele Josue (‘Matt Shepard Is a Friend of Mine’) tæt på hverdagen i CBDRC for at kaste lys over skæbnerne bag Youtube-klippene, og traileren ovenfor er lige dele barsk og livsbekræftende.

‘Happy Jail’ får premiere på streamingtjenesten den 14. august.

Læs også: Instruktør afslører den vildeste special effect i ‘It: Chapter 2’ – og det har intet at gøre med klovnen

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af