Se traileren til Netflix-dokumentaren ’The Social Dilemma’ (og slet dine sociale medier bagefter)

Se traileren til Netflix-dokumentaren ’The Social Dilemma’ (og slet dine sociale medier bagefter)
Foto: Expsoure Labs/Netflix

»Dette er skakmat mod menneskeheden«. Således lyder det i den nye trailer til den Netflix-dokumentar ’The Social Dilemma’, der kaster lys over den dystre skyggeside af sociale medier – fra algoritmerne, der er med til at manipulere den enkelte bruger, til den graverende spredning af fake news og rygter, der er med til at polarisere og splitte folket ad.

I ’The Social Dilemma’ er det dog ikke blot konspiratorer udefra, der tager teten for at oplyse os. Ordet gives nemlig til en lang række mennesker, der har været med til at skabe nogle af de aspekter af SoMe, der i dokumentaren kommer under lup. Blandt de medvirkende finder vi medskaberen af like-knappen på Facebook samt medarbejdere fra alt fra Instagram og Pinterest til Google.

»Algoritmerne kontrollerer, hvad vi ser, hvordan vi ser det, uden at tage hensyn til sandheden eller menneskeheden,« lyder det fra instruktør Jeff Orlowski (’Chasing Ice’, ’Chasing Coral’) i en pressemeddelelse. »Disse platforme er drevet af en forretningsmodel, der vægter opmærksomhed over kvalitet, og algoritmerne vil systematisk skubbe brugere til mere og mere polariserede og ekstreme måder at tænke på i en søgen efter alt, der bibeholde vores beskæftigelse«.

’The Social Dilemma’ lander på Netflix den 9. september.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af