’Game of Thrones’-dronning er død efter en kort kamp mod kræft

’Game of Thrones’-dronning er død efter en kort kamp mod kræft
Diana Rigg som dronning Tyrell i 'Game of Thrones'. (Foto: Helen Sloan/HBO)

Dame Diana Rigg – som det yngre publikum nok bedst kender som den snu og skarpe ’Game of Thrones’-dronning Olenna Tyrell – er afgået ved døden i en alder af 82 år. Ifølge Riggs agent døde den britiske skuespiller i sit hjem torsdag morgen med sin familie omkring sig.

Diana Rigg blev i marts måned diagnosticeret med kræft, bekræfter Riggs datter, skuespiller Raechel Stirling, til Entertainment Weekly. Stirling udtaler til samme medie, at hendes mor »tilbragte sine sidste måneder med at reflektere med stor glæde over sit ekstraordinære liv; fyldt med kærlighed, latter og dyb stolthed i sin profession«.

Diana Rigg fik sit store gennembrud i 60’er-tv-serien ‘The Avengers’. Blandt Diana Riggs lange liste af roller, der har indbragt hende både en Emmy, en Tony og en BAFTA, finder vi desuden Bond-baben Tracy i ’On Her Majesty’s Secret Service’ fra 1969 – den eneste kvinde, der nogensinde har været gift med James Bond.

I nyere tid kender vi hende dog unægteligt bedst som Tyrell-dronningen i ’Game of Thrones’, der måtte lade livet i syvende sæson i en scene, der gjorde stort indtryk på seriens skabere. Som Dave Benioff udtalte: »Hun er en af de bedste i verden, og scenen er en af mine yndlings i hele sæsonen«.

Også Nikolaj Coster-Waldau var begejstret for samarbejdet med Rigg. Om hendes sidste scene i ’Game of Thrones’ udtalte han: »Jeg elsker den måde, hun går ud på. Hun går ud med et bid. Hun kommer aldrig til at tigge. Hun gjorde et fantastisk stykke arbejde. Det var sjovt at være der, og da vi sluttede optagelserne, kom serieforfatterne og sagde et par ord. Hun har haft en kæmpe indflydelse på serien«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af