De otte bedste film og serier på Apple TV+ lige nu

Apple TV+ blev lanceret sidste år med stjernenavne og tårnhøje ambitioner. Tjenestens udvalg er foreløbigt til at overskue, men hvad skal man egentlig kaste sig over først? Vi guider til de største oplevelser.
De otte bedste film og serier på Apple TV+ lige nu
Brendan Hunt og Jason Sudeikis i 'Ted Lasso'.

‘Ted Lasso’

’Ted Lasso’ er overraskende blevet Apples mest overraskende hit. For hvem skulle have troet, at et koncept, der egentlig startede som en reklame for Premier League i USA, kunne udvikle sig til tidens mest knuselskelige serie?

Jason Sudeikis spiller American football-træneren, der hyres som træner i den europæiske udgave af fodbold for klubben AFC Richmond i England, fordi den kvindelige ejer helst ser klubben – hendes skandaleramte (eks)mands hjertebarn – køre direkte mod afgrunden.

Men med sine uortodokse metoder får den evigt optimistiske Ted alligevel sat kulør på det fallerede hold, hvor han blandt andet skal forene den ældre holdkaptajn og det unge kåde stortalent, der er som hund og kat både på og udenfor banen.

’Ted Lasso’ er noget så oldschool som en hyggelig komedieserie fuld af varme og hjerterum.

Jennifer Aniston og Steve Carrell i ‘The Morning Show’.

‘The Morning Show’

Med Jennifer Aniston, Reese Witherspoon og Steve Carell som frontfigurer var ‘The Morning Show’ det store flagskib ved lanceringen af Apple TV+. Og satsningen bar frugt.

Efter en lidt ujævn start udviklede ‘The Morning Show’ sig nemlig til en særdeles aktuel, underholdende og bidsk kritik af en #MeToo-ramt mediearbejdsplads, som i dansk sammenhæng i den grad har fået fornyet relevans med afdækningen af forholdene på særligt TV 2.

Steve Carell spiller stjerneværten, der ryger i en sexchikanesag, mens hans skærmmakker gennem 15 år (Aniston) overlades til at finde ud af, hvilket ben hun skal stå på. Reese Witherspoon spiller opkomlingen, der er på vej den anden vej gennem svingdøren: ind i varmen.

‘Wolfwalkers’. (Foto: PR)

‘Wolfwalkers’

Tomm Moore og Ross Stewarts irske animationsfilm blev nomineret til en Oscar, og det kan man ikke have indvendinger imod. Filmen handler om den unge jagtglade Robyn, der i Irland i 1650 er besat af tanken om at jage skovens berygtede ulve, men efter et møde med den jævnaldrende pige Mehb bliver en såkaldt wolfwalker: Når hun sover, tager hendes sjæl form af en ulv.

Vores anmelder gav seks ustyrligt begejstrede stjerner og skrev blandt andet:

»Ikke siden Pixars ’Brave’ har nogen prøvet at gå i skoene på Disneys klassiske animationsguldalder fra 90’erne. Men med sin ekspressive tegnestil og varme queer-historie følger ’Wolfwalkers’ ikke blot den arv til døren. Den overgår slet og ret sine forgængere«.

‘Little America’. (Foto: Apple TV+.)

‘Little America’

Emily V. Gordon og Kumail Nanjiani – parret bag ’The Big Sick’ – står bag denne antologiserie, der over otte afsnit á 30 minutter fortæller otte forskellige amerikanske immigranthistorier fra otte forskellige lande instrueret af otte forskellige instruktører. Vi er omkring gribende skæbner fra både Indien, Spanien, Frankrig, Uganda, Syrien og Nigeria, og serien får det optimale ud af sine stærke underdog-fortællinger, for hvem The American Dream alle er et knudepunkt.

Historierne afspejler måske ikke helt virkelighedens barske realiteter, men til gengæld er den lune underholdning i top. »Serien viser os feelgood-glaserede bidder af en virkelighed, de færreste af os kender til, men som vi alligevel bliver berørt af«, skrev vores anmelder.

Hailee Steinfeld og Wiz Khalifa i ‘Dickinson’ på Apple TV+. (Foto: Apple)

’Dickinson’

En af USA’s største digtere gennem tiden, Emily Dickinson, får en moderne overhaling i denne serie, der inkorporerer Whiz Khalifa, joints og Billie Eilish i historien om digterens unge år lige inden Den Amerikanske Borgerkrig i starten af 1860’erne. Et millennial-spin på periodedramaet, hvor Hailee Steinfeld imponerer i hovedrollen som den temperamentsfulde, oprørske og forkælede heltinde, der nægter at indordne sig tidens konformiteter.

»Resultatet er, at man griner, mens man både bliver interesseret i en markant litterær skikkelse og klogere på samtiden«, skrev vores anmelder og kvitterede med fem stjerner.

‘Beastie Boys Story’.

’Beastie Boys Story’

Spike Jonze (‘Her’, ‘Adaptation’) står bag denne dokumentar om Beastie Boys bygget på bandets selvbiografi ’Beastie Boys Book’.

Adam ’Ad-Rock’ Horowitz og Michael ’Mike D’ Diamond taler hen over stillbilleder og arkivklip, mens de energisk fortæller bandets historie og på rørende vis hylder det afdøde medlem, Adam ’MCA’ Yauch, der døde af kræft i 2012.

»En fed og underholdende tur ned ad nostalgi-boulevarden med to af de mest indflydelsesrige musikere i nyere tid«, skrev vores anmelder og gav fem stjerner.

Nell Tiger Free i ‘Servant’. (Foto: Apple)

’Servant’

M. Night Shyamalan står bag denne psykologiske horrorserie, der handler om et par, der hyrer en mystisk barnepige til at passe deres barn. Eller rettere sagt: Passe den meget livagtige dukkeerstatning for det barn, som familien har mistet, og som skal udfylde noget af tomrummet for den sørgende mor Dorothy.

Serien opfinder ikke den dybe tallerken, men stemningen er knugende suspensefuld, og der er twists af den slags, man forventer af manden bag ’Den sjette sans’. Vores anmelder skrev:

»Ilter man ’Servant’, vil der fremtræde en intens duft af paranoiaen fra ’Rosemary’s Baby’, en lækker dyb farvetone som i en sydkoreansk gyser, den tunge fyldighed fra klassiske gotiske gys som ’The Others’ og ’Rebecca’ og et middel syreniveau på en buñuelsk skala over højere borgerskabssatire.

Først og fremmest vil man konstatere, at druen er den samme som i Ari Asters ’Hereditary’ og dennes blandede noter af familiekrise, sorgbearbejdelse, mystik, groteskhed, skæve toner, stilede kamerabevægelser og manieret skuespil«.

Chris Evans i ‘Defending Jacob’.

’Defending Jacob’

Captain America himself, Chris Evans, spiller en statsanklager og far, der finder sig selv midt i et mareridt, da hans søn anklages for mord på en skolekammerat. Men begik han forbrydelsen?

Historien er baseret på en bestseller af samme navn fra 2012, og serieudgaven er på sin vis en klassisk krimi lige efter bogen, men den er effektiv nok til, at man hele tiden er i tvivl om, hvad sandheden er, og at man bliver småbesat nok til, at man ser serien til ende for at finde ud af det.

Samtidig sætter man sig selv i Evans’ sted: Hvordan ville man selv handle, hvis ens søn blev kastet under mistanke for mord?

’The Undoing’-fans kan roligt kigge med her, selvom det hele er markant mindre glamourøst.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af