De 15 bedste serier på Amazon Prime lige nu

De 15 bedste serier på Amazon Prime lige nu
'The Boys' sæson 2. (Foto: PR)

’The Boys’

En række nyere superhelteserier bryder vellykket med klassiske genreformularer, men Amazon Primes fremragende ’The Boys’ giver selv Marvel-konkurrenterne baghjul.

I Eric Kripkes serie bliver superheltene masseproduceret af det lumske firma Vought, som også ejer The Seven, som er en samling af de mest magtfulde af slagsen, et slags vrangbillede af The Avengers. På den anden side står outsiderne The Boys, som forsøger at nedkæmpe de magtkorrumperede ’helte’, herunder monstret Homelander (Superman, men hvis han var ond) og nazisten Stormfront.

Vores anmelder faldt i svime over sæson 2, der fik topkarakter og blev kaldt for »årets suverænt mest underholdende serie«.

Phoebe Waller-Bridge i ‘Fleabag’ (Foto: PR)

‘Fleabag’

Phoebe Waller-Bridge, som både skabte, skrev, producerede og spillede hovedrollen, fik sit gennembrud med tragikomedien ‘Fleabag’, der fortæller historien om en kvinde i 20’erne bosat i London, hvis liv er præget af destruktiv sex og selvværdshungrende tendenser.

Tynget af både skyld og traumer forsøger den egocentriske millennial at balancere de mange fuck-ups og tragedier, som livet kaster i hendes retning, imens hun i et forsøg på at hele jævnligt nægter hjælp fra hendes nærmeste.

Netflix-stifter Reed Hastings har udtalt, at ’Fleabag’ var en af de serier, som han ærgrede sig mest over, at streamingtjenesten ikke landede, og vores anmelder kaldte blandt andet sæson 2 for »en mesterlig cocktail af sylespidse dialoger om pissebesværlig kærlighed og overmåde genkendelig semivoksenangst«.

Peter Sarsgaard i ‘The Looming Tower’. (Foto: PR)

’The Looming Tower’

Jeff Daniels, Tahar Rahim, Bill Camp, Michael Stuhlbarg og Peter Sarsgaard medvirker alle i denne højintense miniserie om rivaliseringen mellem FBI og CIA i 90’ernes USA, der var med til at bane vejen for, at terrorangrebet 11. september 2001 ikke blev afværget.

Mens stridighederne blomstrer internt mellem landets sikkerhedsagenturer, vokser al-Qaeda sig større med Osama bin Laden i spidsen. Kampen mod terrorisme bliver næsten overhalet af FBI og CIA’s informationskamp, selvom begge parter kæmper for omtrent det samme – at undgå et terrorangreb på amerikansk grund.

Julia Roberts i ‘Homecoming’ (Foto: PR)

’Homecoming’

Sam Esmail, den snu hjerne bag ’Mr. Robot’, instruerede første sæson af den psykologiske thriller  med en tv-debuterende Julia Roberts i hovedrollen.

I første sæson følger vi terapeuten Heidi Bergman, der tidligere arbejdede på en institution, hvor hun havde til opgave at hjælpe hjemvendte soldater med at finde tilbage til en normal hverdag. Eller sådan så det ud på overfladen. Fire år senere bliver Bergman, der nu frister en noget anden tilværelse som servitrice, konfronteret med sin fortid.

Sæson 1 blev tildelt fem stjerner af vores anmelder, der kaldte den for »et af årets bedste serie-binges«. Sæson 2, der også bød på et instruktørskifte (Kyle Patrick Alvarez erstattede Sam Esmail), kunne dog ikke fastholde det høje niveau, som originalen lagde fra land med.

Jeffrey Tambor i ‘Transparent’. (Foto: PR)

’Transparent’

Jeffrey Tambor strålede i rollen som transkvinden Maura Pfefferman i ’Transparent’, indtil han måtte forlade serien før sæson 5 efter anklager om seksuelle krænkelser.

Serien, der har hevet priser hjem på stribe og blev Amazons første rigtige seriehit, handler om en identitet og eksistentielle udfordringer, ikke kun hos Maura, men også hos hendes tre voksne børn, der på hver deres måde eksperimenterer med deres seksualitet.

Seriens finale var ét langt musicalafsnit: ’Transparent: Musicale Finale’.

‘Invincible’. (Foto: PR)

’Invincible’

Robert Kirkman er ikke kun synonym med den postapokalyptiske zombiegenre, selvom hans tegneserie ’The Walking Dead’ blev et megahit, da den blev adapteret til en tv-serie, som snart konkluderer med den 11. og sidste sæson.

Han er også yderst velbevandret i superheltegenren, og hans alternative take på genren,’Invincible’, er blevet til en animationsserie.

Mark Grayson er søn af verdens mest magtfulde superhelt, Omni-Man. Derudover er der ikke noget synderligt ekstraordinært ved Mark, som selv håber på at få kræfter en dag. Drømmen bliver pludselig til virkelighed, og Mark bliver lært op af sin far. Men superheltegigget er ikke lutter lagkage og byder på modstandere, som Mark aldrig havde regnet med skulle vise sig som direkte fjender.

Med et voldsomt imponerende cast i ryggen (fra Steve Yeun til J.K. Simmons) sagde Robert Kirkman i forbindelse med premieren, at serien »vil give dig samme oplevelse som ved at se 20 Marvel-film«. Vores anmelder kvitterede med fire stjerner.

Rachel Brosnahan i ‘The Marvelous Mrs. Maisel’. (Foto: PR)

’The Marvelous Mrs. Maisel’

Første sæson af ‘The Marvelous Mrs. Maisel’ blev den helt store vinder ved Emmy-showet tilbage i 2018. Siden da har serien holdt et kontinuerligt højt niveau, og en fjerde sæson er på trapperne.

Rachel Brosnahan spiller Miriam ’Midge’ Maisel, en husmor i 1950-60’erne, der på trods af tidens udbredte misogyni og konservative standarder springer ud som succesfuld stand-up-komiker.

Serien er skabt af kvinden bag ’Gilmore Girls’, Amy Sherman-Palladino. Vores anmelder gav anden sæson fem stjerner og kaldte den »smuk, sjov og intelligent«.

James Franco, Seth Rogen og Jason Segel i ‘Freaks and Geeks’. (Foto: PR.)

’Freaks and Geeks’

’Freaks and Geeks’, der her på sitet er blevet kaldt »verdens bedste highschool-serie«, fungerede som affyringsrampe får en række veletablerede Hollywood-navne.

Den Judd Apatow-producerede og Paul Feig-instruerede kultserie handler om en gruppe highschool-elever, der til trods for deres forskelligheder bliver venner og forsøger at klare sig igennem den besværlige tid som teenagere i start-80’erne.

Både Linda Cardellini, Seth Rogen, Jason Segel, Martin Starr og James Franco brød igennem med serien, der tragisk nok kun fik en enkelt sæson.

‘Undone’. (Foto: PR)

’Undone’

’BoJack Horseman’ var en hjørnesten i den genfødsel, som animationsgenren har fået på tv de seneste par år, sammen med blandt andre ’Rick and Morty’ og ’Gravity Falls’. Skaberen bag, Raphael Bob-Waksberg, står også bag ’Undone’, der godt nok også er en animationsserie, men ellers ikke har meget til fælles med fortællingen om den talende hest.

Rosa Salazar spiller kvinden Alma, som efter et biluheld finder ud af, at hun er i stand til at manipulere med tiden. Med hendes nye kræfter begynder hun at undersøge omstændighederne bag sin fars død.

Vores anmelder kaldte første sæson »en vittig og underholdende fortælling«.

Ciarán Hinds i ‘The Terror’. (Foto: PR)

’The Terror’ sæson 1

Ridley Scott har ikke siddet på hænderne de seneste år, og han fungerer blandt andet som producent på antologiserien ’The Terror’.

Første sæson, der fik fem stjerner af vores anmelder, er inspireret af virkelige hændelser, og titlen refererer til skibet HMS Terror, som i 1847 drog på en ekspedition for at finde Nordvestpassagen. Skibet blev imidlertid fanget i isen, og i to år måtte besætningen holde sig i live uden nogen kontakt til omverdenen.

Og så byder serien også på en anden fare, nemlig en overnaturlig skabning, der slår besætningen ihjel én efter én… Serien blev fulgt op af en sæson 2 – med ny fortælling og showrunners – der dog slet ikke kunne leve op til jomfrurejsen.

Timothy Olyphant i ‘Justified’. (Foto: PR)

’Justified’

Timothy Olyphant og Walton Goggins er forrygende som hinandens modstykker på hver deres side af loven i denne neo-western, som i den grad lever op til sit navn.

Raylan Givens (Olyphant) er en uortodoks U.S. Marshal, der bliver forflyttet fra Miami til bonderøvsflækken Lexington, Kentucky, efter han serverede et dødbringende, men uautoriseret pistolskud af retfærdighed i retning af en lokal mafiaboss.

Men en returbillet til Lexington, som også er den by, Givens voksede op i, står ikke ligefrem højest på ønskelisten i denne stilsikre og evigt underholdende serie.

‘The Expanse’. (Foto: PR)

’The Expanse’

Nogle serier forsvinder ufortjent i det dybere og dybere streaminghav. Sci-fi-serien’The Expanse’ er eksempelvis gået under radereren herhjemme, og vores anmelder har kaldt den for »streaminguniversets mest oversete perle«.

Serien foregår i en fjern fremtid, hvor menneskeheden har koloniseret hele vores solsystem. Det har resulteret i tre store ’riger’: Jorden, Mars og OPA – en sammenslutning af beboerne i asteroidebæltet og månerne til Jupiter og Saturn. Flere generationers latent had ulmer og er klar til at eksplodere i en interplanetarisk krig.

Giovanni Ribisi i ‘Sneaky Pete’. (Foto: PR)

’Sneaky Pete’

Giovanni Ribisi (’Saving Private Ryan’, ’Lost in Translation’) fik endelig mulighed for at vise sit talent frem som hovedrolleindehaver i ’Sneaky Pete’, som desværre kun overlevede på Amazon i tre sæsoner.

Svindleren Marius orkestrerer en succesfuld fængselsflugt, men bliver jagtet af en række forbrydere, som han tidligere har røvet. Det får ham til at overtage cellekammeraten Petes identitet, heriblandt at slå sig ned med hans familie, der ikke aner uråd.

Walter White himself, Bryan Cranston, har været med til at skabe serien og medvirker i en mindre rolle.

John Krasinski i ‘Jack Ryan’. (Foto: PR)

’Jack Ryan’

CIA-analytikeren Jack Ryan er blevet spillet af både Alec Baldwin, Harrison Ford, Ben Affleck og Chris Pine gennem tiden, men med denne Amazon-original serie er det John Krasinski, der trækker i den skudsikre vest.

Analytikeren er her stadig en smule grøn i den forstand, at han bliver hevet væk fra sit kontorjob og ud i felten, da han undersøger en række mystiske bankoverførsler, som måske er forbundet til den islamiske ekstremist Suleiman.

‘Tales From the Loop’. (Foto: PR)

’Tales from the Loop’

Den tænksomme sci-fi-serie ’Tales fra the Loop’ følger en række beboere i den fiktive by Mercer, Ohio, som er hjemsted for en forsøgsstation, ’The Loop’, der forsøger at finde frem til svarene på nogle af de spørgsmål om universet, som vi endnu ikke har opklaret.

Serien er baseret på svenske Simon Stålenhags originale værk af samme navn, og i de centrale roller ses velkendte navne som Rebecca Hall, Paul Schneider og Jonathan Pryce.

Vores anmelder kaldte begejstret serien for »ren massage for hjernen«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af