Her er fem spil, du ikke må gå glip af i efteråret

Meget kan ændre sig med to konsollanceringer rundt om hjørnet, men de kommende måneders mest interessante spiludgivelser byder lige nu på alt fra dystopisk science fiction til heksegys og dansk skildring af skæve eksistenser.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Welcome to Elk’

Den danske spilscene bobler med talent, løjerlige historier og finurlige idéer. Tag bare spilstudiet Tripple Topping, der tidligere har lavet et spil om at styre spytklatter rundt i baner, og som nu hiver os med ud på en både bizar og underfundig ø.

Øen Elk er fyldt med finurlige historier, og ulig så mange andre spil har historierne her faktisk rod i virkeligheden. Det er ægte fortællinger om skæve eksistenser, der med glæde, sorg og alt indimellem bliver hos dig i lang tid fremover.

Det er måske ikke årets største udgivelse, men ’Welcome to Elk’ emmer af så meget ånd og sjæl, som mange af de helt store udgivelser kun kan drømme om at komme i nærheden af.

Udkommer til PC, Mac og Xbox den 17. september.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Watch Dogs: Legion’

Det er egentlig ikke fordi, at ‘Watch Dogs’-serien har det bedste ry. Teknisk set er seriens første to udgivelser ikke mesterværker, og de vil nok ikke ligefrem blive fremhævet som spil, der gjorde en forskel i vores verden.

Men der er én ting, som serien har, og det er evnen til at kommentere på en verden fyldt med utroværdige sociale medier, (mis)brug af menneskers data og vores samfunds nuværende kurs mod et dystopisk helvede.

På den måde kunne tidspunktet for ’Watch Dogs: Legion’ ikke være mere passende, og lur os, om ikke spillet ender med at levere en skarp stikpille til et samfund fuld af uduelige politikere, grådige techgiganter og konspirationsteori-elskende influencers.

Udkommer til PC, Xbox One og PlayStation 4 den 29. oktober. Udkommer desuden til Xbox Series X/S og PlayStation 5 i november 2020.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘The Dark Pictures: Little Hope’

Imens filmbranchen oplever kronede dage med en mindre renæssance inden for gysergenren, så må vi på spilfronten tage til takke med lidt af en blandet pose bolsjer – i hvert fald indtil 2021, hvor de skrækindjagende titler hober sig op.

Vi skal dog ikke helt snydes for en allehelgensaften foran skærmen, for antologiserien ’The Dark Pictures: Little Hope’ er endelig klar med seriens andet udspil, som foregår i en landsby indhyllet i tåge med en creepy pige. Du kan godt se, hvor det bærer hen, ikke?

Spillet henter inspiration fra gyserklassikere som ’Silent Hill’, ’The Blair Witch Project’ og hekseprocesserne i Salem. Lyder det som noget for dig, kan du roligt sætte dig til rette. Og husk lige en ven (eller date) – spillet kan nemlig spilles i selskab med en ekstra person.

Udkommer til PC, PlayStation 4 og Xbox One den 30. oktober.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Cyberpunk 2077’

Husk lige resten af denne guides spil, for ’Cyberpunk 2077’ kommer helt sikkert til at stjæle al opmærksomhed, når det – efter flere udfordringer og forsinkelser – udkommer senere på året.

Som titlen antyder, er der cyberpunk for fuld udblæsning i rollespillet, hvor man som karakteren V skal navigere rundt i megabyen Night City. Er du fan af ’Blade Runner’ og alskens regn- og synth-fyldt sci-fi, vil du føle dig helt hjemme her.

Bag spillet sidder i øvrigt CD Projekt RED. Det siger dig måske ikke så meget, men de skabte også ’The Witcher’-spilserien (den Netflix nu har stor succes med som serie). Så der er altså visse forventninger, især da CD Projekt RED er notorisk kendt for at skabe oplevelser, man ikke kan løsrive sig fra.

Udkommer til PC, Xbox One og PlayStation 4 den 19. november.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’12 Minutes’

Tag ’Groundhog Day’, kombinér den med et mord og smid tre Hollywood-navne ind i opskriften.

’12 Minutes’ foregår i en lille lejlighed, som man udelukkende ser oppefra, imens man som manden i et forhold skal opklare mordet på sin hustru – hvilket i øvrigt er den traumatiserende oplevelse, der om og om igen kickstarter det 12 minutter lange loop.

Det lyder som lidt af en syret omgang, men ’12 Minutes’ ligner et af efterårets mest interessante spil. Og så har det James McAvoy, Daisy Ridley samt Willem Dafoe på rollelisten.

Udkommer til PC, Xbox One, Xbox Series X og Xbox Series S ultimo 2020.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af