Tech-giganter som Spotify og Epic Games tager kampen op mod Apples urimelige vilkår i App Store

Tech-giganter som Spotify og Epic Games tager kampen op mod Apples urimelige vilkår i App Store
Foto: Coalition for App Fairness

Når et firma gør deres app tilgængelig på Apples App Store til iPhone og iPad, kommer det ofte med et fast krav fra Apple: Giv os en del af den omsætning, som jeres app skaber hos os.

Nu har flere store firmaer dog fået nok af Apples krav om at afgive 15-30 procent af appens fortjeneste i App Store.

Derfor har de skabt Coalition for App Fairness, en non-profit organisation der kæmper for mere rimelige forhold på App Store.

»Apple bruger deres kontrol af iOS til deres egen fordel, da de styrer, hvilke produkter og funktioner, der er tilgængelige for forbrugere. Apple kræver begrænsede muligheder, tvinger udviklere til at sælge på App Store og stjæler sågar idéer fra konkurrenter«, skriver Coalition for App Fairness på deres hjemmeside.

Stifterne af Coalition for App Fairness.

Blandt stifterne af organisation er Spotify og Epic Games. Sidstnævnte har de seneste måneder ligget i åben krig med Apple om spillet ‘Fortnite’, der lige nu ikke er tilgængelig i opdaterede udgaver på tværs af Apples platforme.

Coalition for App Fairness hævder, at App Store er konkurrencebegrænsende, da brugere af Apples mobile styresystem, iOS, sjældent har andre muligheder for nye apps end i App Store.

Firmaerne er altså låst til at tilbyde deres apps på App Store og dermed også nødsaget til at acceptere de høje krav fra Apple, da alternativet ellers er slet ikke at være til stede på platformen.

I sommer kom Apple i Margrethe Vestager og Europa-Kommissionens søgelys for netop konkurrenceforvridning med urimelige vilkår i App Store og med Apple Pay. Den sag er stadig åben.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af