Donald Trumps Twitter-konto er blevet hacket – igen

Donald Trumps Twitter-konto er blevet hacket – igen
Donald Trump. (Foto: Gage Skidmore)

Donald Trump elsker Twitter, det er der vist ingen tvivl om. Han bruger platformen konstant til at kritisere sine modstandere, ytre »FAKE NEWS!« og dele ofte tvivlsomme nyheder.

Men måske burde han være lidt mere opmærksom på sikkerheden omkring sin Twitter-konto. Den er nemlig blevet hacket – og det er ikke første gang, det sker.

Hackeren er den hollandske Victor Gevers, der forsker i cybersikkerhed. Han fik adgang til præsidents konto efter at have gættet kodeordet, der åbenbart var »’maga2020!«. Der var ingen ekstra sikkerhed, som for eksempel totrinsbekræftelse, på kontoen.

Efter Gevers fik adgang til Trumps konto, advarede han straks den amerikanske sikkerhedstjenestes cyberafdeling, skriver TechCrunch.

Ironisk nok hævdede Trump tidligere på ugen – altså inden han blev hacket – at »ingen bliver hacket«, da han holdt tale i Arizona.

Det er ikke første gang, at Trumps Twitter-konto bliver hacket. Tilbage i 2016 fik hackere også adgang til den, efter de havde brugt lækket information fra LinkedIn. Dengang var det også Gevers, der fik hacket sig vej ind i kontoen.

Twitter har afvist, at Gevers har fået adgang til kontoen. Det samme gjorde Det Hvide Hus’ pressesekretær på trods af en omfattende artikel fra Vrij Nederland, hvor Gevers redegør for sine handlinger.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af