Sådan her har du hverken set eller hørt Dolly Partons ‘Jolene’ før

Sådan her har du hverken set eller hørt Dolly Partons ‘Jolene’ før
Holly Herndons avatar i coveret af 'Jolene'. (Foto: Holly Herndon/YouTube)

Dolly Partons ‘Jolene’ er blevet forvandlet et hav af gange af kunstnere som Miley Cyrus og Lil Nas X, men ingen har helt gjort det helt som Holly Herndon.

Den elektroniske kunstner har taget en kunstig intelligens i brug til at skabe en helt ny udgave af den ikoniske sang, hvilket har skabt noget af et resultat.

Her er nemlig ikke kun tale om et delikat akustisk cover, men også en syret video, der tager sangen i en hidtil uset retning.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Herndon er kendt for sin eksperimenterende stil, hvor hun tidligere har slået pjalterne sammen med en kunstig intelligens på det ganske fortrinlinge album ‘Proto’, som Soundvenue gav fem stjerner i 2019.

Denne gang får hun hjælp fra Holly+, et digitalt værktøj, hvor kunstnere kan uploade deres sange, hvorefter tjenesten spytter et resultat ud med nye harmonier sunget af Herndons digitaliserede stemme.

Selv udtaler Herndon, at tjenesten skal hjælpe med at bearbejde allerede eksisterende materiale i form af sange og videoer uden at bryde ophavsretten.

Og man må give Herndon, at hendes cover af ‘Jolene’ ikke kun lyder overraskende godt, men at den medfølgende video skaber en både sær og dragende vibe med den digitale avatar, der skiftevis bevæger sig helt tæt på kameraet for derefter at trække sig tilbage til sin gamer-stol i skiftende omgivelser.

Du kan frit afprøve Holly+ her.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af