Du har måske allerede set en video af din ven (eller Kim Jong-un), der synger med på Gloria Gaynors ‘I Will Survive’ – og hvis ikke, så sker det snart.
Det kan du takke appen Wombo for, der med en kunstig intelligens lader brugere skabe deres egne deepfakes, som synger med på et udvalg af sange.
Det eneste, det kræver, er et enkelt billede og lidt tålmodighed.
Når man uploader et billede til Wombo, bruger appen en AI til at kombinere billedet og ansigtsmimikken med én ud af 15 sange, heriblandt Michael Jacksons ‘Thriller’ og Gunthers kultsang ‘Ding Dong’.
Der lægges op til, at billedet er af en selv, men man kan i teorien bruge hvilket som helst billede, man kan finde på internettet.
Med Wombo følger naturligvis frygten for, at deepfakes kan udnyttes med knap så fine hensigter. Den kritik ramte for nylig Jonathan Spangs ‘Tæt på sandheden’, hvor en falsk Mette Frederiksen dukkede op takket være den kontroversielle teknologi.
Skaberen af Wombo, Ben-Zion Benkhin, har til Business Insider dog udtalt, at appen bevidst er udviklet, så videoerne tydeligvis er falske.
En anden bekymring med Wombo – og lignende apps, hvor man uploader billeder af sig selv eller andre – er, hvad der faktisk sker med ens data.
Ifølge privatlivspolitikken bliver ansigtsdata kun lagret på ens telefon, imens videoerne laves, og slettes øjeblikkeligt bagefter.
Der sendes dog information videre til Amazon Web Services og analysefirmaet Amplitude, og her tager Wombo ikke ansvar for, hvad der derefter sker med ens data.