Copenhagen Fashion Week: Freya Dalsjø udfordrede og udvidede sit særegne udtryk – feminint, selvsikkert og forførende

freyadalsjo5Musikeren Emma Acs, til venstre, var blandt modellerne. Foto: Copenhagen Fashion Week

 
Feminint, selvsikkert og forførende. Med skævvredne snit, påknappede lommer og lange klaser af løse tråde eksperimenterede Freya Dalsjö med en dekonstruktion af tøjets form og volumen, da hun viste sin AW16-kollektion på Rådhuset.

Velkendte elementer fra Dalsjös distinktive udtryk gav sig til kende gennem kraftige sprøjt af neonorange og limegrønne farver samt feminine draperinger og abstrakte mønstre – og så var pels selvfølgelig en elementær del af kollektionen. Silhuetten var blødere, end vi kender den, men viste en skøn leg med lag og bevægelse, hvor tungere materialer som fløjl og pels fik kontrast af florlet satin og plisseret silke.

Kollektionen fik et finurligt indspark gennem spidse højhælede sko, der havde afklippede bæltespænder henover snuden og var lavet i et blødt dun-agtigt materiale, der nærmest faldt sammen om anklerne på modellerne.

Showets højdepunkt
Dalsjös pelshåndelag triumferede særligt på de smukke jakker med striber af bar pels, der blev vist frem mod slutningen af showet. De nøgne markeringer i pelsene gav en enormt sofistikeret dybde til jakkernes design, der både kom i farver og klassisk sort.

Showets største overraskelse
Dalsjö er bestemt ikke bange for at eksperimentere, men det var alligevel overraskende at se, hvordan designeren legede med en mere dekonstrueret version af sit sædvanligvis stringente udtryk og udforskede et mere opbrudt look, end hun hidtil har dyrket – og det med bravur.

Læs også: Hele vores dækning af Copenhagen Fashion Week

freyadalsjo1

 
freyadalsjo4

 
freyadalsjo3

 
freyadalsjo2

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af