Lonely fører igen an med kropspositivitet, selv om de stadig ikke sælger store størrelser

Lonely fører igen an med kropspositivitet, selv om de stadig ikke sælger store størrelser
Jani Lucid og Georgia Pratt i Lonely-kampagnen

Det newzealandske tøjfirma har længe gået foran i kampen for et mere varieret og naturligt syn på kvindekroppen i modebilledet. Senest skabte de stor opmærksomhed med deres uredigerede billeder af Lena Dunham og Jemima Kirk, og nu fortsætter de med en ny kampagne.

Denne gang har Lonely samlet et diverst hold af toneangivende kvinder fra modellerne Paloma Elsesser og Georgia Pratt og den transkønnede Aurel Haize Odogbo til sex og forhold-klummeskribenten Jani Lucid og bloggeren og aktivisten Karley Sciortino, som du måske kan genkende fra Monkis seneste kampagne.

Billederne er selvfølgelig helt rå og uretoucherede, som er blevet en del af Lonelys signatur.

Paloma Elsesser
Paloma Elsesser

Men midt i positiviteten har flere kritiseret mærket for ikke at tilbyde tøj til større kvinder. Lige nu findes Lonelys undertøj i bh-størrelser fra A til F og trusser i XS til XL.

»Det har været rigtig vigtigt for os at tilbyde de størrelse, vi har mulighed for. Det er en udfordring for et lille firma, da vi ofte ikke kan møde produktionsminimumsgrænser, og det kræver meget forhandling og tager tid«, siger designeren Helene Morris, der har startet mærket, til Fashionista.

Karley Sciortino
Karley Sciortino

Blandt de kritiske røster, som Fashionista har snakket med, er modeskribenten Jodie Layne, der blandt andet siger: »At påtage sig sproget fra bevægelser, der kæmper for fedmeaccept og kapitalisere på det, uden rigtigt at lave tøj til fede mennesker er ret udnyttende«.

For Helene Morris og Lonely handler det dog lige så meget om at vise et andet billede af kvinder og tilføre noget mangfoldighed.

»Vi fokuserer på kvinder, som de er, i vores kampagner i håb om, at det fejre og omfavne vores forskelligheder i stedet for at skjule dem kan få os til at føle os mere frigjorte«, siger hun ifølge Mic.

Se hele Lonelys nye kampagne HER.

Læs også: Lena Dunham og Jemima Kirk er bare sig selv i ny undertøjskampagne – uretoucherede, selvfølgelig

Læs også: Fem undertøjsmærker, der har succes med at vise kvinder, som de er

Marcela Jacobina
Marcela Jacobina
Gabrielle Richardson
Gabrielle Richardson
Rogeria Canedo
Rogeria Canedo
Aurel Haize Odogbo
Aurel Haize Odogbo
Anna Collins
Anna Collins
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af