Asos laver kollektion med MTV – går all in på 80’er-nostalgien

Asos laver kollektion med MTV – går all in på 80’er-nostalgien
Asos x MTV

Sidste sommer kastede Marc Jacobs masser af kærlighed efter den aldrende musikkanal MTV, da han på kitschet vis inkluderede MTV-logoet i sin Resort-kollektion, som han præsenterede på catwalken i sit eget showroom i New York. Herudover lancerede han en capsule kollektion med MTV, der landede som optakt til MTV Video Music Awards.

Og netop dén massive eksponering på modefronten er måske årsagen til, at MTV endnu en gang har fået blod på tanden. I hvert fald har MTV slået pjalterne sammen Asos i et nyt designsamarbejde, der præcis som hos Marc Jacobs sidste år skruer op for 80’er nostalgien med en kollektion, der er baseret på gamle logoer fra MTV-arkivet og stribevis af statement-genstande i dristige farvekombinationer.

Designsamarbejdet er nemlig resulteret i et potpourri af dekorerede styles til både mænd og kvinder. Printede og broderifyldte denimjakker med MTV-logoet på ryggen møder MTV-printede sneakers og tracksuits, imens neonfarvede dyreprints, der på visse punkter fremkalder assosiationer til H&M’s designsamarbejde med Kenzo fra i vinter, har en bærende rolle på alt fra badedragter til badeshorts, rygsække, T-shirts og striktrøjer.

Samarbejdet spænder altså vidt, og ifølge Asos’ designansvarlige, Sian Ryan, handler samarbejdet om ikke “bare” at skabe det typiske T-shirt-samarbejde, men derimod en fuld kollektion, der i sine æstetiske referencer er tro mod årtiet, hvor musikkanalen blev etableret:

»Eftersom MTV begyndte i 80’erne, tænkte vi, at det ville være en fantastisk æra at trække inspiration fra med den store udvikling, der skete både indenfor musik og popkultur. Det var spændende at skabe en troværdig kollektion, der ikke bare var det typiske T-shirt-samarbejde«, fortæller hun i en pressemeddelelse og fortsætter:

»80’erne forsynede os med så meget inspiration til det grafiske, prints og farver«.

Kollektionen er allerede landet hos Asos, hvis du er klar på en tur tilbage til 80’erne og ned af MTV’s Memory Lane.

Læs også: Marc Jacobs hylder MTV med ny capsule-kollektion

  

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af