Showanmeldelse: Helmstedt stoler stadig på sin enkle idé ved Copenhagen Fashion Week – og det er forfriskende modigt

Showanmeldelse: Helmstedt stoler stadig på sin enkle idé ved Copenhagen Fashion Week – og det er forfriskende modigt
En glad Emilie Helmstedt med modellerne efter showet. (Foto: Copenhagen Fashion Week)

Der er ingen tvivl om, at moden er blevet mere kommerciel. Streetwear-infiltreringen hos selv de mest traditionsrige modehuse er blot ét eksempel på ready-to-wear-overtaget.

Det kan også betyde, at man som designer prøver at please mange mennesker og måske skærer hjørnerne af ens vildeste visioner.

Derfor er Emilie Helmstedt desto mere forfriskende i det danske modelandskab. For ikke nok med at hendes eventyrlignende, farverige og naive univers skiller sig ud i en branche, hvor cool næsten er en folkesygdom, den unge designer tør også køre sin idé helt ud.

Det beviste hun igen i morges, da hun viste sin SS20-kollektion på Nationalmuseet, hvor publikum blev mødt af fuglekvidder og en skovscenografi med fluesvampe og mos som en del af den grønne catwalk.

(Foto: Copenhagen Fashion Week)

Hun åbnede selv showet igen med en gående digtoplæsning, der kun underbyggede det personlige og naive, før modellerne og det højtidelige soundtrack overtog scenen.

Med fokus på kjoler, shorts og toppe genkendte man hurtigt Helmstedt-dna’et, hvor de barnlige print understøttes af nogle klassiske dyder som flæsekraver og kvilt, som man også kender det hos Cecilie Bahnsen. Og trods et stadig meget forskelligt udtryk deler netop de to designere en konsekvent tilgang til deres udtryk.

(Foto: Copenhagen Fashion Week)

Hos begge gør det også, at man til et show hurtigt føler, man har fanget budskabet, men ligesom Bahnsen beviste Helmstedt, at hun roligt og stilsikkert formår at udvide paletten.

(Foto: Copenhagen Fashion Week)

Denne gang betød det blandt andet nogle lange kjoler i et mere ‘normalt’ stof end Helmstedts hang til silke og plysstoffer. De inkluderede samtidig flere af føromtalte detaljer som den kviltede midterdel, der samtidig tilføjede flere af de design- og håndværksmæssige detaljer, som nogle af de tidligere silke-styles har savnet.

Så det skal stadig blive spændende at følge Helmstedts eventyr, hvor slutningen langt fra skriver sig selv.

(Foto: Copenhagen Fashion Week)

Og så skal det lige siges, at Helmstedt naturligvis ikke kan – eller sikkert lyster – at undsige sig modens coolnessjagt. Med træsko, babuskatørklæder (som en anden ASAP Rocky) og de mange pastelfarver bonger hendes univers ud på cool-barometret – men stadig med sit eget vovemod som drivkraft.

Se alle show-looks hos Copenhagen Fashion Week.

Læs også: De bedste show-looks fra Copenhagen Fashion Weeks åbningsdag – fra cowboyinspiration til fængselsdetaljer

Tjek hele vores dækning af modeugen HER.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af