Marcus Winther-John

For ti år siden da Dizzy Mizz Lizzy, Kashmir, Psyced Up Janis og Inside The Whale var med til sparke gang i dansk rock, satte Marcus Winther-John også sit præg som frontfigur for hvalerne. I dag er det stadig drengene fra dengang, Tim Christensen, Sune Wagner og Kashmir, der er med fremme, og nu er det så blevet Marcus Winther-Johns tur til at lade høre fra sig.

Det gør han på sin solodebut ‘Grow’, der blandt andet indeholder ‘High on you’, som P3 lytterne vel ikke har kunnet undgå at høre henover sommeren, da den blev kåret som ‘Ugens Uundgåelige’. Men flere af den slags kommer der ikke fra cd’en, hvorfra få sange gør sig bemærket. ‘Distracted’, ‘Like you’, ‘In our own time’ og ‘Still’ bør fremhæves.

Men generelt er der for lidt substans i den omgang polerede rock, som Marcus Winther-John har skrevet med lidt hjælp fra sin ven Tim Christensen, der også har været med til at producere albummet. At han samtidig minder meget om Tim Christensen er en ærlig sag, men at han kommer til at fremstå som en light udgave af forsangeren fra Dizzy er ærgerligt, især når de begge netop nu kæmper om opmærksomheden fra pladekøberne. En kamp, som Marcus Winther-John bestemt vil tabe.

Man skal ikke undervurdere Winther-Johns evne til at skrive en god melodi, og på ‘Grow’ får man som lytter nogle gode oplevelser, der hænger ved. Men hovedparten af numrene forbliver ligegyldige og uden et personligt præg. Man sidder med en fornemmelse af at have hørt det meste før, og det hjælper ikke, at teksterne er banale. Der er få finurlige ordsammensætninger, og når Marcus Winther-John på vegne af en kvinde i sangen ‘Delayed replay’ i en uendelighed klynker “fuck you” bliver det så studentikost, at man krummer tæer.

Efter rockbølgen fra dengang står Marcus Winther-John svagest. Men mindre end Raveonettes’ udenlandseventyr og Tim Christensens tv-serie hit, kan også gøre det, beviser Winther-John.

Marcus Winther-John. 'Grow'. Album.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af