Jurassic 5

Det er passende, at ‘Feedback’ starter og slutter på scenen. Der hvor hiphop-musikken opstod. Der hvor nerven opleves i den direkte udveksling mellem rappernes fyrige ord og dj’ens effektive beats og breaks. Der hvor man hylder genrens værdier, der handler om at have det sjovt og om at overleve. Her har Los Angeles-gruppen Jurassic 5 fundet sin hylde med en ‘old school-vibe’, der værner og hylder netop disse traditioner.

På gruppens fjerde udspil er J5 skrumpet ind til en kvintet, og med den gakkede producer Cut Chemist’s afgang har trompeten fået en anden lyd. DJ Nu-Mark har fået produktions-assistance udefra, og førstesinglen ‘Radio’ er et godt eksempel på, at skarptskårne, digitale trommer og synthloops også har fundet vej til J5’s lydunivers.

Heldigvis fornægter J5’s hang til at ‘tage den tilbage’ sig ikke helt. Der er stadig fyldige basgange, sløve og slæbende trommer og sjælfulde samples at finde, lige som de fire rapperes fortræffelige flows og deres karakteristiske syngende og simple omkvæd gør ‘Where We At’ og ‘End Up Like This’ til mindeværdige oplevelser.

Old school-tilgangen er gruppens bedste aktiv, men kan også blive en belastning, når den mister sin uskyldighed og pakkes ind i digitale klæder og nerveløse floskler. Det gør den desværre ofte på ‘Feedback’, der aldrig bliver den positive og vibrerende fest, som Jurassic 5 tidligere har været leveringsdygtige i. Det lyder måske nok en anelse sentimentalt, men jeg spørger alligevel: Hvor blev de ‘gode, gamle dage’ af?

Jurassic 5. 'Feedback'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af