She And Him

Lindsay Lohan gør det gladeligt, Bruce Willis har gjort det ‘under the boardwalk’ og selv dansetrolden David Owe har gjort forsøget. Springet fra øjenguf på fladskærmene til vellyd i ørerne fra ipod’en ender dog ofte med et brag for skuespillerne, der forsøger sig.

Skuespilleren Zooey Deschanel (‘Almost Famous’, ‘Elf’ m.fl.) lander dog overraskende solidt. Med folkrock-trubaduren M. Ward under armen og i producerstolen har de to kreeret en række fine 60’er-pop- og folk-country-numre med uskyld, twang, svie og smerte i metermål. For det er ikke nemt at være kvinde på ‘Volume One’.

I dvælende tempo fortæller Deschanel, med støv og gyldne countryfarver drysset over musikken, om hjertet, der smerter, og tårerne, der triller, alt imens Wards guitarspil sammen med klaver, strygere og masser af uh-kor svøber sig om hendes vokal og knuste hjerte. Den smittende ‘I Was Made for You’ sætter dog tempoet og humøret i vejret med korharmonier, uskyldsren 60’er-pop og pastelfarvet sommerfølelse.

Vokalmæssigt minder Deschanel om Carly Simon (især på ‘Got Me’), men også Wards samarbejdspartner Jenny Lewis synes at inspirere. Deschanel besidder ikke helt samme glød som forbillederne men kan alligevel sagtens holde de smittende og eviggrønne popsange oppe. Kun de tre covernumre kæmper med deres berettigelse, da de intet nyt bringer til originalerne; andet end hawaiiguitar og claves på ‘I Should Have Known Better’. Det fænger ikke. Men det gør resten af albummet heldigvis.

She And Him. 'Volume One'. Album. Merge/A:larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af