Malk De Koijn – lørdagsfest på Langestrand

Et sted på Facebook har en gruppe med navnet ‘Én mulliard for én sidste koncert med Malk De Koijn’ samlet flere tusind medlemmer. Og i flere år lod det da også til, at der skulle et eller andet helt ekstraordinært til at samle Tue Track, Geolo G og Blæs Boogie igen.

Men lørdag nat blev den ellers så utopiske tanke til virkelighed på Roskilde Festival, hvor dette års ubestridt mest omtalte begivenhed har været comebacket fra – og det behøver vi ikke engang diskutere – Danmarks bedste hiphop-navn nogensinde.

Ganske som ventet samlede Malk De Koijns genopstandelse langt flere end de 17.000 mennesker, den støvede teltdug kan rumme. Men de heldige, der slap indenfor, fik hvad de kom efter. Nemlig en sand parade af hits fra de to danske hiphop-milepæle ‘Smash Hit in Aberdeen’ (1998) og ‘Sneglzilla’ (2002). Her brillerer Malk De Koijn med rundskæve rim og abstrakte associationsrækker i et forrygende sprog, der aldrig falder over hiphop-klicheernes snubletråde. I stedet bliver lytteren fløjet til gruppens finurlige, fiktive parallelunivers, Langestrand, på et flyvende tæppe af spøjse og spraglede, men altid hoftevrikkende beats.

Sådan var det også under den næsten to timer lange koncert. Numre som ‘Fågt op i skalle’, ‘De rigtige McCoys’ og ‘Vi tager fuglen på dig’ gik rent ind hos et publikum, der kendte lektien og sendte en konstant bølge af energi tilbage mod scenen.

Med fire nye numre fik Malk De Koijn desuden mere end indikeret, at et nyt album er på vej. Men hovedrollen denne aften tilhørte de gamle numre, der blev leveret i præcise og potente versioner. Malk De Koijn har så meget bollemælk, at de stiller dunke ud. Og vi labbede gladeligt det hele i os ved denne fantastiske lørdagsfest i Langestrand.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af