Regina Spektor

Den russiskfødte men nu amerikanske sangerinde, pianist og sangskriver Regina Spektors femte album er ganske enkelt uimodståeligt. Spektor har i årevis været bosat i New York, hvor hun huserer på den blødere folk- og songwriter-scene med andre stærke personligheder som Rufus Wainwright og Anthony. Hun er knap så teatralsk som de to førnævnte ‘herrer’, men besidder samme intense tone og personlige udtryk.

På ‘Far’ lægger Regina fra land med charme og tekstmæssig intensitet på nummeret ‘The Calculation’, der gynger og svajer herligt, og turen ned gennem barndommens minder er munter og bittersød. Spektor har albummet igennem allieret sig med prominente herrer og så forskellige producere som Mike Elizondo, Jeff Lynne & Jacknife Lee. Paradoksalt nok er det alt det, som disse herrer ikke gør, som gør albummets produktion charmerende, varm og mærkværdig på den der newyorker-agtige måde. Og med sin stemme og sit virtuose klaverspil brænder Spektor igennem på alle numre.

Helt eminent bliver det dog på tracks som: ‘Laughing With’, ‘Human of the Year’ og ikke mindst ‘Dance Anthem of the 80’s’, som er provokerende enkel i både sin stil og form og helt igennem fantastisk. Regina Spektor lyder som Fiona Apple, når hun er bedst, Sheryl Crow, når hun er skarpest, og Susanne Vega dengang hun var en af de bedste. Den titel har Regina Spektor bare overtaget – titlen som en af de bedste!

Regina Spektor. 'Far'. Album. Warner.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af