Local Natives – lille stjernestund

Det siges, at det er umuligt at spå om fremtiden, men denne anmelder vil efter fredagens koncert med Local Natives alligevel vove pelsen og påstå, at de amerikanske opkomlinge går en stor og feteret fremtid i møde.

Debutalbummet ‘Gorilla Manor’ er just udkommet i Europa, og alligevel kunne kvintetten fra Silver Lake gå på scenen til en propfyldt og storhujende sal på Lille Vega. Det startede desværre ellers sløvt med en lidt gumpetung og usikker version af det ellers så herlige nummer ‘Camera Talk’. Først i aftenens tredje nummer, en herligt bidsk coverversion af Talking Heads-klassikeren ‘Warning Sign’, fandt kvintetten deres rette hylde og skruede herefter op for både charmen og energiniveauet. I det hele taget virkede bandet glade for at stå på scenen og fandt efter den lidt famlende begyndelse de store smil og de charmerende anekdoter frem. »This is the coldest country I’ve ever visited« bemærkede et af bandmedlemmerne fra scenen, men det gjorde sig på ingen måde gældende i Vega, hvor temperaturen steg og steg.

Local Natives er velsignet med hele tre kompetente leadvokalister, hvilket skabte en fin dynamik og afveksling i gruppens materiale. Det kulminerede i et rent monster af en afslutning bestående af den smukt vuggende ‘Who Knows Who Cares’, hittet ‘Airplanes’, der fik publikum til at koge, og slutteligt ‘Sun Hands’, der med sine drilske guitarfigurer lukkede ballet. Under afslutningen var publikum helt i kvintettens magt, og efterfølgende blev der da også længe klappet taktfast for at få bandet til at vende tilbage på scenen – desværre uden held.

Publikum fik sig en lille stjernestund med enkelte skønhedsfejl og udfald. Men måske lige så vigtigt fik de denne aften lov at se og høre, hvad der kan gå hen og blive ‘the next big thing’.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af