Spot Festival 2010: Dúné – teknikken stjal triumfen

»Jeg har hørt, at det kun er teenagere, der hører Dúné« jokede en kvinde på et par og 20 i den tætpakkede kø foran Voxhall inden koncerten. Og vel var der mange af de helt unge blandt publikum inde i det stopfyldte spillested, men de var bestemt ikke alene om deres kærlighed til det unge Skive-band.

Bandet indtog scenen med en lille halv times forsinkelse på grund af tekniske problemer. Ventetiden blev dog hurtigt tilgivet, da bandet lagde ud med det hårdt pumpede electrorock-nummer ‘Time to Leave’. Bandets notoriske live-energi fornægtede sig bestemt ikke: Den hårdtarbejdende rytmesektion pumpede af sted, mens Mathias Kolstrup, Ole Bjørn Sørensen og Cecilie Dyrberg farede rundt foran og fik publikum helt op at ringe med knyttede næver i vejret og masser at attitude. Der var både stagediving, rul med trommestikkerne, og Kolstrup fik endda på et tidspunkt hele salen til at sætte sig ned gulvet og springe op på kommando. Ganske underholdende sager.

Lydproblemerne fra før koncertstart viste sig dog at vende tilbage for fuld styrke, da Mathias Kolstrup mod slutningen skulle akkompagneres solo af en strygerkvartet under den følsomme hjemstavnshyldest ‘Please Bring Me Back’. De fire unge kvinder filede løs på deres gamle instrumenter, men lyden nåede på intet tidspunkt ud til publikum. Det var tåkrummende pinligt at overvære dette flere minutter lange ufrivilligt komiske á cappella med en tekst, der var ligeså oprigtig, som den var himmelråbende banal.

Dúné har noget helt særligt med sit publikum. Og efter deres begivenhedsrige koncert lørdag aften, er det ikke svært at forstå, hvorfor bandet er så drønpopulært blandt deres fans. De ville festen, de havde energien, og samtlige virkemidler i Den Store Håndbog for Rockstjerner blev taget i brug. Desværre for Dúné satte teknikken en stopper for den helt store triumf.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af