Jay-Z sagsøger hiphop-inspireret børne-boghandel for ABC-bogen ’A B to Jay-Z’

Jay-Z sagsøger hiphop-inspireret børne-boghandel for ABC-bogen ’A B to Jay-Z’
Jay-Z. (Foto: Theo Wargo/Getty Images)

»If you’re having alphabet problems I feel bad for your son, I got 99 problems but my ABC’s ain’t one«. Således lyder teksten til bogen ’A B to Jay-Z’, der er en hiphop-inspireret bog med følgende formål: »to pump up your child’s alphabet game«. Lyder det bekendt? Det er der flere, der synes – heriblandt Jay-Z, der forståeligt nok mener, det lyder en anelse som hans tekst til ‘The Black Album’-klassikeren ’99 Problems’.

Men den australske børnetøj- og legetøjsbutik My Little Homie skulle måske nok have spurgt Jay-Z om lov, inden de brugte hans navn og sangtekst såvel som hans ansigt på deres hjemmeside. Jay-Z har nemlig ikke indvilget i at lægge navn og rygte til bogstavlege, hvorfor han nu har valgt at sagsøge butikken.

Ifølge The New York Times har Jay-Z sagsøgt butikken for at bruge referencer til hans navn, udseende samt ’99 Problems’ som et »bevidst og overlagt forsøg på at udnytte rapperens rygte og velvilje« for deres egen kommercielle vindings skyld. Samme medie skriver endvidere, at Jay-Z’ advokater siden 2017 har sendt adskillige forbud til forretningen.

»Vi er utroligt skuffede over at finde os selv fanget i en juridisk kamp mod én, hvis musik vi elsker og beundrer,« lyder det fra Little Homie-ejeren Jessica Chiha til The New York Times.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af