25 danske album, vi glæder os meget til at høre i anden halvdel af 2021

Sommerferien er forbi, og vi går nu officielt et nyt musikhalvår i møde. Her er de danske album, vi glæder os allermest til i anden halvdel af 2021 – listen indeholder både officelle udmeldinger, rygter og en god portion ønsketænkning.
25 danske album, vi glæder os meget til at høre i anden halvdel af 2021
TopGunn, Eloq, Kidd og Klumben aka. Cheff Records. (Foto: PR)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Mina Okabe ‘Better Days’ (27. august)

Mina Okabe er landets ubestrideligt mest lovende navn, hvad gælder den blomstrende soveværelsespop, der fylder meget for tiden. Vi glæder os rigtig meget til at høre, hvordan hun fungerer i en albumkontekst, når hun albumdebuterer senere denne måned.

2. M.I.L.K.’s andet album (10. september)

Emil Wilks sommerlige poptoner gik lige i hjerterne på os, da han albumdebuterede sidste år. Allerede her til efterår er han klar med efterfølgeren, der lander lige til diverse sensommerfester.

3. School of X ‘Dancing Through the Void’ (24. september)

Elektronisk overblik, pophåndværk og en snært rockattitude mødes i School of X’s skarpe soniske univers. Det beviste han, da han albumdebuterede sidste år, og om ikke længe har han sit andet album klar til offentligheden.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Barbros debutalbum

Barbro var tidligere en del af den oprørske DIY-trio Jenny, men deres solokarriere har en mere rolig, tænksom lyd – men musikken er skam stadig rig på idiosynkratiske skævheder. Med fire sange ude må et album vel være næste skridt?

5. Brancos tredje soloalbum

Nu siger vi soloalbum – men det er måske ikke den bedste betegnelse. Hiphop-streamingkongen Branco har nemlig meddelt, at der vil være ti gæster på tværs af de ti tracks, hans næste album varer. Gad vide, hvem det mon kunne være?

6. Brimheims debutalbum

Sidste år sprang dansk-færøske Brimheim frem på scenen med den fremragende debut-ep ‘Myself Misspelled’. I starten af 2020 udgav hun sangen ‘Call It What You Want’, der fungerede som første udspil fra hendes debutalbum. Vi glæder os til mere rockmusik med følelserne uden på tøjet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Cheff Records’ første fællesalbum

Cheff Records er tilbage i samlet flok, og Kidd, TopGunn, Eloq og Klumben har lovet et helt album som optakt til deres store koncerter i oktober.

8. Faber ‘Portrætter’

Viola Fabers iskolde electropop har længe været værd at holde øje med, men med singlen ‘Alle os på landet’ overgik hun sig selv. Det gjorde os kun ekstra spændte, da hun annoncerede, at den ville være første udspil fra et kommende debutalbum ved navn ‘Portrætter’.

9. Fabräks debutalbum

Fabräk har med deres punkede råberap-støjrock med rekordfart markeret sig som en opsigtsvækkende konstellation på den danske musikhimmel. Kun to singler er det blevet til ind til videre, men vi hungrer allerede efter et album.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Fraads’ andet album

Den melodiske hiphopduo albumdebuterede med et ret mærkværdigt konceptalbum sidste år, For blot to måneder siden havde de dog en ny single klar – vi håber, det er første flig af en albumtoer.

11. Gretas andet album

Vi havde nok glædet os til det andet album fra synthpop-kunstneren Greta uanset hvad. Men oven på hendes mesterlige rave på Roskilde Summer Days er der ingen tvivl: hendes (formentlig mere klubbede) albumtoer er et must-listen!

12. Jadas andet album

Hun har det sikkert i en skuffe et eller andet sted, og hun venter nok bare på, at hun kan tage på den helt store festivalturné, før hun udgiver det. Men oven på stærke, soulede singler som ‘Nudes’ og ‘I’m Back’ er vi ret sikre på, at det nok skal være ventetiden værd.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

13. Kidds tredje album

Okay, der er et album på vej – vi skal bare vente tidligst til slutningen af oktober. Vi væbner os med tålmodighed og glæder os til mere fræk, flabet hiphop.

14. Mercedess’ debutalbum

Mercedess singledebuterede for godt og vel et år siden, og sidenhen har hun slået fast, at hun er et af landets helt store r’n’b-talenter. Et album fra den sky gangster i den nærmeste fremtid ville være noget så vidunderligt.

15. Møs tredje album

Med singlerne ‘Live to Survive’ og ‘Kindness’ denne sommer tyder det på, at har et album i støbeskeen. Og vi er utvivlsomt ikke de eneste, der glæder sig meget til at høre et tredje Mø-album.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

16. Noah Carters tredje album

Der har været nogle features her og der, men i soloregi har der længe været stille i Noah Carter-lejren. I slutningen af 2020 udgav han dog nummeret ‘Live Free’, og forhåbentlig er der flere følsomme hiphop/r’n’b-toner, hvor det nummer kom fra.

17. Rebecca Lou ‘Heavy Metal Feelings’

Rebecca Lous rockmusik er blevet mere poppet på de seneste par singler, men absolut ikke mindre potent. Den nye lyd kommer til at kulminere i albummet ‘Heavy Metal Feelings’, som forhåbentlig udkommer allerede senere i år.

18. Reveal Partys debutalbum

Emily Holm Nyhuus’ inderlige sangskrivning imponerede os gevaldigt på Reveal Partys debut-ep sidste år, så vi glæder os til snart at høre mere. På Facebook skriver bandet, at der vil være ny musik på den anden side af deres kommende koncert på Beta 25. september.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

19. Selina Gins første soloalbum

Da Nelson Can gik i opløsning, var det ikke nødvendigvis rart at tage afsked. Men heldigvis har forsanger Selina Gin solomusik på vej, og efter debutsinglen ‘Deep Blue’ er der godt med grund til at glæde sig til et album.

20. Selma Judiths debutalbum

Vi har ventet noget tid, siden Selma Judith første gang trådte frem på den danske musikscene i 2018, men et debutalbum lader endelig til at være om hjørnet – det siger hun i hvert fald selv. Lyden bliver formentlig en blanding af r’n’b og artpop, hvis hendes seneste singler indikerer noget.

21. Sivas’ fjerde album

Sivas har ikke holdt igen med singler de seneste par år, men rapperen er nu engang bedst på album. Mon 2021 bliver året, hvor vi får en efterfølger til det indadskuende ‘Contra’? Albummet ‘Forza’ er i hvert fald blevet teaset af flere omgange.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

22. Sulkas andet album

Man får nogle øjne rettet mod sig, når man debuterer med et album med selveste Tue Track på de to fladhjul af stål. De seneste par singler fra Sulkas hånd har været produceret af Aske Knudsen fra Ravi Kuma, og det ville bestemt også være værd at høre, hvis hans let industrielle beats udgjorde fundamentet for Sulkas næste album.

23. Tessas debutalbum

For et år siden lød det, at Tessa var på vej med en debut-ep. Der er gået så lang tid (og Tessa er blevet så etableret en stjerne), at vi tror mere på et album fra vestegnsrapperen. Men en ep ville vi da heller ikke klage over.

24. The Minds of 99’s fjerde album

Ligesom med Jada, så har The Minds of 99 sikkert en plade liggende, som de bare venter med at udgive, til når de kan spille den live. Måske den udkommer kort inden deres Parken-koncert 11. september?

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

25. Zar Paulos debut-ep

For over et år siden sagde new wave-gruppen Zar Paulo, at de havde en debut-ep på vej. De har ikke udgivet noget hele 2021, men mon ikke de snart lader op til den?

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af