Crazy Town-frontmand Shifty Shellshock er død – 49 år gammel

Crazy Town-frontmand Shifty Shellshock er død – 49 år gammel
Shifty Shellshock fra Crazy Town tilbage i starten af 00'erne. (Foto: Tim Roney/Getty Images)

»Come my lady, come come my lady / You’re my butterfly / sugar, baby«

Med de ord slog rapperen og sangeren Shifty Shellshock igennem som en del af raprock-bandet Crazy Town på det ukarakteristiske megahit ‘Butterfly’, hvor deres vanlige hårde guitarer og aggressive råberap var udskiftet med flirtende vokaler og et ømt Red Hot Chili Peppers-sample.

Shifty Shellshock, der også gik under det borgerlige navn Seth Binzer, døde i mandags. Dødsfaldet er registreret hos County of Los Angeles Medical Examiner, der også skriver, at dødsårsagen stadig er ved at blive undersøgt. Shifty Shellshock blev 49 år gammel.

Shifty Shellshock er nok især kendt for Crazy Towns debutalbum ‘The Gift of Game’ fra 1999, der året efter affødte hitsinglen ‘Butterfly’. I 2002 fulgte de op med albummet ‘Darkhorse’, der tog gruppen en mere nu-metal-klingende retning, der ikke lød ulig genrens megastjerner Linkin Park.

Herfra gik bandet dog i opløsning, men Shifty Shellshock fortsatte med at fylde i mediebilledet. Han fik endnu et hit som gæstevokalist på Paul Oakenfold-sangen ‘Starry Eyed Surprise’, og han udgav soloalbummet ‘Happy Love Sick’ i 2004. Crazy Town blev gendannet i 2007, hvor de lovede et album ved navn ‘Crazy Town Is Back’, der dog aldrig udkom.

Shifty Shellshock optrådte herefter i reality-serierne ‘Celebrity Rehab’ i 2008 og ‘Sober House’ i 2009-2010, hvor han i begge serier talte åbent om sit stofmisbrug.

I 2015 udkom det tredje Crazy Town-album, ‘The Brimstone Sluggers’, der tog dem tilbage til deres hiphoppede rødder med kun sporadiske rockindflydelser. I 2024 udgav de en sidste ep, ‘Flirting With Disaster’, hvor Shellshock var det eneste medlem fra ‘Butterfly’-æraen, der stadig var med.

Det er ikke første dødsfald for et Crazy Town-medlem. I 2004 døde guitarist Rust Epique af en rift i hovedpulsåren i en alder af 36 år, og i 2009 døde DJ AM ligedes som 36-årig af en overdosis.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af