Shop med omtanke

Ekspertens evergreen: Her er produktet, hudterapeuten ikke kan leve uden

Ifølge hudterapeut Heidi Maltby bør alle spare på emballagen og investere i multifunktionelle produkter med gode ingredienser.
Ekspertens evergreen: Her er produktet, hudterapeuten ikke kan leve uden
Der findes en række mærker, der producerer produkter med mere end ét formål for øje. Foto: Rudplph Care

Bladrer man sig gennem siderne med personlig pleje i modemagasinerne, kan det hurtigt føles som om, man først er et rigtigt menneske, hvis man ejer et produkt til hver en centimeter af sin krop. Tonic, scrub, øjencreme og t-zone-peel. You name it. Og gud hjælpe den, der fyrer natcreme i ansigtet i dagtimerne.

Men hvad ville kosmetologen egentlig vælge, hvis pengene skulle gå til ét produkt? Det spørgsmål har vi stillet massage- og hudterapeut Heidi Maltby, der ejer skønhedsklinikken Naturlig Smuk på Frederiksberg og selv står bag serien SMUK skincare.

»Alle bør eje gode multiprodukter«

… lyder svaret fra Heidi Maltby, der selv har udviklet blandt andet et produkt, der både renser, peeler og fugter. Et produkt, der tjener flere formål, er nemlig ikke bare nemmere og billigere end at hive halvdelen af skønhedsafdelingen med hjem. Det er også en del mere bæredygtigt. Og selvom hudterapeuten ikke overraskende anbefaler, at man anskaffer sig netop hendes produkt, ja, så findes der en række anbefalelsesværdige produkter derude, siger hun.

»SMUK Skincare 3IN1 indeholder papaya-enzymer, der er med til at peele, mens indholdet af marine-peptider giver huden fugt. Bruges som daglig rens eller perlende fugtmaske«.

Men hvorfor lige et multiprodukt?

»Der er mange, som bruger en lang række produkter i deres daglige hudpleje-rutine. Men mest optimalt er det, hvis man i stedet investerer i et rigtig godt produkt, som kan bruges til en række forskellige formål. Det er både nemt, billigt og mere bæredygtigt, hvis man sparer på antallet af produkter og deres emballage. Det kan føles lidt besværligt og tidskrævende at skulle peele sin hud eller at lægge en ugentlig fugtmaske. Men vælger man et produkt, som måske både peeler, renser og fugter, har man pludselig det hele ved hånden.

»pHformula er et ekfolierende renseprodukt, som både renser i dybden og dagligt kan bruges til ansigt og øjne«.

»Et rigtig godt multiprodukt kan eksempelvis være en balm, som kan bruges til både ansigt, læber, krop og håret. Her har både Rudolph Care og Karmameju nogle rigtig gode produkter. Men det kan også være et produkt som SMUK 3IN1 eller pHformula, som både kan rense hverdagens fedt og snavs væk, fjerne din øjen-make-up og bruges som en mere dybdegående, peelende maske. Du kan altså bruge det i din daglige rens, som du et par gange om ugen lader sidde i ca. 10-15 minutter, mens du børster tænder, vasker tøj eller barberer ben«.

»Acai Body Balm fra Rudolph Care er et økologisk multifunktionelt produkt, som kan bruges til både krop, ansigt, læber, fødder og hår«.
»Karmamejus balm kan også bruges til hele kroppen og til alle hudtyper«

Hvad skal man være opmærksom på?

»Når man bruger et produkt til forskellige formål, så bruger man det selvfølgelig hurtigere op, end hvis man bruger en række forskellige produkter. Og der er selvfølgelig forskel på kvaliteten af de forskellige multi-produkter på markedet. Hvis man har valgt at købe en micellar water, som rigtig mange anvender som multiprodukt, så skal man være opmærksom på, at den ikke renser eller fugter i dybden for eksempel. Det er en nødløsning, som er god efter eks. træning. Og så skal man købe et produkt, som indeholder gode, naturlige ingredienser«.

»Oskias rensegel indeholder græskarkerne-enzymer, så den både kan anvendes som rens og maske, da den både peeler og fugter utroligt godt«.

Hvordan sikrer man sig, at de gør det?

»Personligt er jeg ikke fan af mærkninger (læs Purchase gennemgang miljømærkninger her). De er meget sjældent er garanti for noget, da stort set alle certificeringer tillader en vis mængde syntetiske ingredienser. Den franske øko-certificering Ecocert stiller eks. krav om, at produktet skal indeholde mindst 10 procent økologi, hvilket er meget lidt. Og produktet kan stadigvæk indeholde ingredienser som syntetiske solfiltre og parfume. På samme vis tillader Svanemærket en række syntetiske ingredienser, de mener er mindre miljøskadelige end andre tilsvarende ingredienser. Så jeg tror grundlæggende, vi skal til at tænke anderledes over, hvad det er, vi køber os ind på. Hvad er filosofien bag de produkter, vi køber? Hvor mange procent økologi er der reelt set tale om? Og forsøger de at pynte på produktet med en masse unødvendig emballage og markedsføring?«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af