Shop med omtanke

Det blazer op til mere velklædte tider: Her er tre stærke jakkesæt

Invester i et kvalitetsjakkesæt, du kan eje de næste mange år, lyder det fra modeeksperten
Det blazer op til mere velklædte tider: Her er tre stærke jakkesæt
Franske Ami er blandt de blandt, der skaber casual jakkesæt.

Fair nok. De seneste uger har måske ikke ligefrem lagt op til de skarpeste look. Men nu er det tid til at trække ud af den vattede dommedagsmondering, du de seneste uger er blevet ualmindeligt gode venner med. Og står det til de kloge modedudes derude, så bliver det fra 0 til 100 på den velklædte skala.

For i slipstrømmen på en årrække, hvor comfy streetwear har været mere eller mindre allestedsnærværende i gadebilledet – med tracksuits, store sweatshirts og chunky sneakers – er jakkesættet nu for alvor tilbage. Og det er ikke længere kun til businessmøder og særligt stive familiebegivenheder, fortæller Alexander Gram, der er modeskribent og manden bag modebloggen Preppy Beast. Jakkesættet er blevet langt mere casual.

»Det er virkelig forfriskende at se, hvordan jakkesættet er vendt tilbage som en tendens, hvor alt er mere eller mindre tilladt, når det kommer til pasformer og styling«, siger han.

Det er særligt de dobbeltradede og løse silhuetter, som har domineret på catwalken. Men uanfægtet af tendenserne og ens præferencer til jakkesættets pasform, bør man altid gå efter høj kvalitet, når man investerer i et jakkesæt, fortæller Alexander Gram.

»Det kan ofte være dyrt at købe billigt. Og med suits af høj kvalitet, får man garderobefavoritter, der er både langtidsholdbare, og som nemt kan bruges på tværs af sæsonerne«, siger han og fortsætter:

»Jakkesættet er ikke bare en tidløs uniform, men også et item, som nemt kan mikses og matches med resten af garderoben – uanset om du bryder det op, bærer det med slips og lædersko eller chunky sneakers og en hvid t-shirt under. Og investerer du i jakkesæt i god kvalitet og bruger det som omdrejningspunktet for dine outfits, kan du faktisk få overraskende meget ud af din garderobe«, siger han og anbefaler, at man går efter klassiske farver som sort, navy og grålige nuancer.

Her er tre anbefalelsesværdige jakkesæt.

Jakkesæt fra Acne Studios med asymmetrisk lukning.

Acne Studios rammer tidsånden

»Acne Studios er altid en personlig favorit hos mig, når det kommer til suits. Det svenske brand mestrer at ramme aktuelle snit og pasformer uden at gå på kompromis med det tidløse. Et godt bud er deres mørkegrå fortolkning af det dobbeltradede jakkesæt fra SS20-kollektionen, som kommer med en asymmetrisk lukning, som vi også har set lignende af hos brands som Jacquemus og Kim Jones’ Dior«, siger Alexander Gram og tilføjer:

»Det rammer tidsånden til perfektion, men er stadig også et sæt, som jeg helt sikkert har lyst til at trække i om flere år – og sådan skal det gerne være, når man investerer i et jakkesæt«, siger han.

Afslappet jakkesæt fra AMI.

Afslappet, men elegant sæt fra AMI

»Også franske AMI er et af de brands, jeg altid kigger mod – både når det kommer til jakkesæt og alt andet i garderoben. Alexandre Mattiussis (AMI-designer) jakkesæt er både elegante, men også tilpas afslappede takket være hans valg af metervarer, patch pockets og et lidt løsere snit end normalt. Det gør det nemt at trække et AMI-suit i både en formel og uformel retning«, siger Alexander Gram.

Det klassiske jakkesæt fra Uniqlo x JWA.

Et klassisk sæt fra Uniqlo x JWA

»Du kan selvfølgelig også finde glimrende og mere budgetvenlige alternativer. Især COS er gode. Men også Uniqlos designersamarbejder med J.W.Anderson og Lemaire byder som regel på gode jakkesæt, der kan stå distancen over tid, og som jeg virkelig har været begejstret for. Uniqlo x JWA har eksempelvis netop sluppet deres nyeste kollektion, som blandet andet byder på klassiske jakkesæt i både sort, navy og grå, der alle er super gode til prisen«.

Purchase-redaktionen opererer uafhængigt af kommercielle aftaler. Soundvenue tjener ingen penge, hvis du køber et produkt, vi anbefaler. Vi har udelukkende interesse i at viderebringe anbefalinger af højkvalitetsprodukter.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af