Shop med omtanke

Du kender den måske ikke – men din nye yndlingskage kræver ikke meget mere end en rugbrødsform og en bajer

Du vinder næppe ‘Den store bagedyst’ med en ølkage, men dine smagsløg vil højst sandsynligt være dig evigt taknemmelige. Og så er den ovenikøbet vildt nem at bage.
Du kender den måske ikke – men din nye yndlingskage kræver ikke meget mere end en rugbrødsform og en bajer

Jeg har lært at lave den her kage af en tiårig dreng (skud ud, Isac), og det siger alt om, hvor fantastisk nemt det er at bage den.

Egentlig er ølkage en gammel dansk kage, vist nok fra Sønderjylland – altså det er en kage, der ligner rugbrød, og som du smører smør på – men jeg har kun opdaget den i år. Til gengæld har jeg allerede bagt den fem-seks gange.

Og med december lige om hjørnet er det kagen, der nærmest kan tage kampen op med brunkager, honninghjerter og andet julebag. Mange laver den også med velkendte julekrydderier som kanel, ingefær og nelliker, men her snyder vi altså lidt og bruger brunt bagepulver, der har samlet det hele for dig.

Det kan være lidt svært at finde, men jeg har haft held med at finde det i SuperBrugsen.

Og ja, det er altså en kage, der måske ikke vinder på æstetik eller wow-faktor, men som bare smager fantastisk og har et lidt sejt bid, som jeg er ret vild med – og den kan sagtens holde sig i flere dage uden at blive tør og kedelig.

Men ikke mere snak, lad os komme i gang.

Det skal du bruge

500g brun farin
500g hvedemel
1 brev brunt bagepulver
1 maltøl (fx en hvidtøl)
1 æg (kan udelades)

Sådan gør du

Jeg sagde jo, at det var nemt, så du hælder sådan set bare det hele i en skål og rører godt rundt, så det hele bliver blandet, og sukkeret mere eller mindre opløses.

Så hælder du dejen i en bageform med bagepapir i og sætter den i en forvarmet ovn på 200 grader med varmluft. Efter 45-50 minutter tjekker du den med tandstik eller bambuspind – og ja, hvis dejen slipper, er kagen klar, og ellers giver du den lidt ekstra.

Så skal den bare lige køle lidt ned, og så har du en kage, der er god i dagevis. Den skæres altså som et brød med en brødkniv og smøres med smør.

Kan du mærke julestemningen sprede sig?

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af