Store ændringer på vej til Messenger: Direkte links til chat og reklamer

Store ændringer på vej til Messenger: Direkte links til chat og reklamer

Det er ingen hemmelighed at Mark Zuckerberg kører Facebook Messenger i stilling til at være Facebooks primære app. Beskedsapps bliver mere og mere populære og har hastigt oversteget antallet af interaktioner sammenlignet med egentlige sociale medier.

Det betyder naturligvis, at reklamerne flytter med – det måtte jo ske før eller siden. Nu melder en rapport som TechCrunch har fået fingrene i, at det sker allerede i løbet af foråret.

Men det betyder umiddelbart ikke, at din Messenger bliver en spam-indbakke fra den ene dag til den anden. Ifølge rapporten vil du kun modtage reklamer fra virksomheder, du tidligere har interageret med i appen. Det er naturligvis sjældent, du skriver med KFC’s kundeservice, men den kommende Messenger-opdatering har også det mål, at det skal være nemmere at komme i kontakt med virksomheder.

For eksempel har Facebook i stilhed indført direkte links, der fører til et chatvindue med den pågældende virksomhed. Du kan med andre ord linke til en chat ved at skrive et forkortet link foran dit handle, for eksempel: fb.com/msg/soundvenue/ Det virker desværre kun med Sider og Virksomheder – ikke med enkeltpersoner eller gruppechats.

Umiddelbart lyder det som harmløse opdateringer, men reklamernes indtog på Facebook Messenger bliver en dybdegående ændring i appen. Man kan kun gisne om, hvad det næste skridt ud i reklameland bliver.

Læs også: Facebooks nye kunstigt intelligente Messenger-assistent er slet ikke kunstig

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af