Panik efter hvæselyde i iPhone 7 Plus – tilsyneladende uden grund

Panik efter hvæselyde i iPhone 7 Plus – tilsyneladende uden grund

Nåede du at lægge billet ind på en iPhone 7 Plus inden Apple meldte udsolgt? Så har du måske hørt din nye smartphone hvæse eller lave rislende lyde, lyde der minder om statisk støj – ligesom den man hører, når et stik er sat løst i.

Nogle brugere har rapporteret støj fra deres spritnye iPhone 7 Plus, særligt mens de synkroniserede iCloud. Fænomenet er allerede døbt hissgate, men meget tyder på, at den nyeste -gate ikke opnår samme momentum som tidligere lanceringsproblemer (Vi kigger på dig, bendgate.)

Stephen Hackett fra 512 Pixels var den første til at bemærke og optage hvæselyden fra sin egen iPhone 7 Plus, mens den loadede information fra iCloud-backup. Så meldte flere brugere sig på banen – også her havde lyden været kraftigst under indlæsning.

Rygterne begyndte hurtigt at svirre: Var iPhone 7 Plus på vej mod samme eksploderende fiaskolancering som Samsungs Galaxy Note 7 (boomgate)? Eller ville hissgate udvikle sig mere som bendgate – en ufarlig, men meget mere vidstrakt bygningsdefekt?

Stephen Hackett tog kontakt til Apple Care, der lovede at erstatte hans mobil – dog med 5-7 dages ventetid, grundet det begrænsede oplag tilgængeligt. Men tests er allerede begyndt at afvise, at hissgate skulle være et reelt problem.

Den dominerende teori lige nu går på, at den hvæsende lyd svarer til blæserlyden fra din bærbar. Lyden i 7 Plus lader til at opstå under opgaver, der trækker meget CPU-kraft – og med den nye A10 Fusion processor kunne lyden snildt være en elektrisk vibration.

Men det er langt fra alle iPhone 7 Plus-modeller, man kan høre. Hos Soundvenue har vi ikke hørt noget fra egen anmeldereksemplar, og heller ikke The Verge, iMore eller Engadget har kunnet fremdyrke samme lyd som Hackett – selv under benchmarkingtests, der er designet til at presse ydelsen.

iMore fremhæver i test, at iPhone 7 Plus laver omtrent samme slags lyd som tidligere modeller og andre elektroniske devices også gør, hvis man hører godt efter. Derfor er problemet hverken unikt til den nye model, eller på nogen måde farlig. Det er blot en bivirkning af at pakke en masse computerkraft i en lille emballage.

Læs også: Test: Apple har aldrig delt vandene så meget som med iPhone 7

 

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af