Fremadstormende tysk tøjmærke kommenterer på dansk immigrationspolitik

Fremadstormende tysk tøjmærke kommenterer på dansk immigrationspolitik

Brandet GmbH, der er den tyske forkortelse for et anpartsselskab, har de seneste sæsoner fået meget international opmærksomhed for deres enkle silhuetter, som blander streetwear-elementer som windbreakers og fleece med en mere formel garderobe med jakkesæt og skjorter. Nu har brandet sluppet sin nyeste kampagne for SS18-kollektionen, og den zoomer ind på et af Europas ømmeste punkter pt.: Immigration og behandlingen af immigranterne.

Designerne bag GmbH, Benjamin Alexander Huseby og Serhat Isik, er begge børn af immigranter og kender til følelsen af ikke passe ind noget sted – ikke i forældrenes hjemland eller i det land, man selv er født i. I et interview med Dazed bruger Huseby og Isik Danmark som et eksempel på den rodløse følelse.

»I Danmark har regeringen fornyligt erklæret, at børn af immigranter ikke skal ses som danske«, siger de til Dazed og fortæller, at de kender til den fremmedgørelse og rodløshed, når folk spørger, hvor de er fra – »Nej, hvor er I rigtigt fra?«.

Den danske stylist og model Sahar Jamili, nummer to fra venstre, er med i kampagnen

Meget passende er modellerne i kampagnen selv børn af immigranter, og en af dem er den danske model og stylist Sahar Jamili, der for en del år siden drev Slumblog Millionær sammen med Mendoza.

Mens kollektionen, der har fået titlen ‘Europe Endless’, overordnet set tager udgangspunkt i designernes fædre, så er det stadig duoens forståelse for tidens løsere silhuetter og double denim-forkærlighed, der kendetegner deres populære design.

GmbH forhandles blandt andet i Voo Store og Très Bien, der dog ikke har den nye kollektion på de virtuelle hylder endnu. Huseby og Isik viser deres næste kollektion den 16. januar i forbindelse med herremodeugen i Paris.

Læs også: Har vi lært noget siden United Colors of Benetton? Diversitetskampagner savner bid i dag

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold