Comme des Garçons forsvarer Gosha Rubchinskiy efter anklager: »Jeg hader tidens skyldig indtil bevist uskyldig-syndrom«

Comme des Garçons forsvarer Gosha Rubchinskiy efter anklager: »Jeg hader tidens skyldig indtil bevist uskyldig-syndrom«
Model i Gosha Rubchinskiys SS18-kollektion

Efter en weekend med anklager mod Gosha Rubchinskiy, der i værste fald kan tolkes som pædofili, er flere stået frem for at bakke op om den russiske designer – fra modeller til forretningsforbindelse. Mest markant er Adrian Joffe, præsident for Comme des Garçons, der også står for produktionen og distributionen af Rubchinskiys streetwear.

I en besked til Women’s Wear Daily lader han til at stole på sin forretningspartner: »Jeg er meget bekymret for, hvad der er sket i dag, anklager som Gosha eftertrykkeligt benægter. Jeg hader hordementaliteten på sociale medier og det skyldig indtil bevidst uskyldig syndrom, der synes at herske for tiden. Mens jeg virkelig begræder magtmisbrug i enhver branche, så afventer jeg hele sandheden«.

Adrian Joffe fra Comme des Garçons

Spørgsmålet er så, om vi nogensinde får hele sandheden i en sag som denne, hvor det er påstand mod påstand, selv om den 16-årige, der har anklaget Gosha Rubchinskiy for at prøve at lokke upassende billeder ud af ham, har fremlagt beviser for deres korrespondance. Rubchinskiy-lejren mener dog, at drengen har manipuleret de screendumps, han har delt og taget samtalen ud af kontekst.

Selvom #metoo startede i filmbranchen og har skabt mest røre der, så har den også ramt modebranchen, hvor især fotografer som Bruce Weber og Terry Richardson er blevet lagt på is af flere publikationer efter diverse anklager. Topshop-ejeren Philip Green er også blevet anklager for at misbruge ansatte, hvilket i sidst måned fik Beyoncé til at købe hele Ivy Park-brandet, som ellers var startet i samarbejde med Green og Topshop.

Læs også: Gosha Rubchinskiy anklaget for at sende upassende beskeder til 16-årig – det var en casting, forklarer hans folk

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold