Ti skarpe til Distortion-bossen: »Jeg har altid haft storhedsvanvid«

Årets Distortion bliver skudt i gang i dag. Vi har i den anledning kastet ti spørgsmål efter festival-boss Thomas Fleurquin, som blandt andet fortæller om, hvordan det er at have tre millioner på kontoen. I et par uger. Husk også at du kan læse et stort interview med Fleurquin i det nyeste Soundvenue.

Hvis man kun skal opleve én event under Distortion – hvad skal det så være?

»Det går ikke med én event. Distortion-konceptet er jo netop at skabe en multi-event fest, hvor en fest består af mange forskellige muligheder, locations og stemninger. Hvis du kun besøger én begivenhed, kan du kalde det kultur eller kunst, men du kan ikke kalde det Distortion (og kunst og kultur er jo som alle ved forbeholdt gamle røvhuller). Men hvis du har travlt, og kun skal opleve én enkelt amatørsession på 12 timer må det jo være FINAL PARTY fra kl. 22.00 til kl. 10.00 næste morgen (med 3-retters Cofoco-middag + waterworld-party i vandkulturhuset + peak hour i gymnastiksalen omkring 03.00 + ragnarok-stemning på 12 dansegulve fra 04.00 til 06.00 + den årlige efterfest i raverbus + morgenbadning i KBH’s havn). Men som sagt, det går jo slet slet ikke med bare én event – hele ideen er jo, at man skal hengive sig helt og aldeles, fysisk og psykisk, og komme i en stor 5-dages trance. Alt andet er kunst/kultur for snobbede bonderøve«.


Hvad siger du til folk, du møder, som er sure over, at deres by bliver forvandlet til ét stort diskotek i fem dage i juni?

»Det rigtige svar er: »Ja, men der får du jo den gyldne chance for at tage fruen til surprise-kærestetur på Dragør badehotel«. Det ærlige svar er: »Stakkels dig som ikke kan mærke ungdommens rus længere««.

90.000 mennesker festede i gaderne til sidste års Distortion. Det er mange glade og fulde mennesker på én gang. Det betyder store udfordringer i forhold til rengøring og sikkerhed. Hvordan vil I løse de udfordringer?

»Vi har cirka tredoblet vores budgetter mht. rengøring og sikkerhed, og vi har ansat en sikkerhedschef og en rengøringschef. Så nu mener jeg og hele gadeholdet, at vi er 100 procent gearet til at håndtere den samme menneskemængde, som der var under Distortion 2010. Hvis der kommer endnu flere gæster i år end i 2010, er vi overladt til Allahs vilje. Men hvad kan vi gøre? Man kan jo ikke stabilisere og rationalisere noget, som er i udbrud. Men vi tager rengøring og sikkerhed meget alvorligt – og både kommunen og politiet ser ud til at være tilfredse med vores forbyggende indsats«.

Kan I overhovedet overskue alt det rod dagen derpå – uden kommunens hjælp?

»Det er en kamp. Men kampen er jo hverken mere eller mindre hård, end den er for alle andre entreprenører i verden, som sætter et ambitiøst projekt i gang – om det så er festivalkaos eller om man har et udlejningsfirma. Der går nogle år, før vi kan være en sund virksomhed som Roskilde, men det er godt på vej. Jeg håber bare, at jeg har styrken til, at Distortion kan forblive en sjov lej fuld af vildskab og ungdommelig fuck-you attitude, samtidig med at det bliver mere stabilt og økonomisk stærkt«.

Distortion er båret af en masse frivillige kræfter – hvad får man ud af at være frivillig for Distortion?

»Man får store jernnosser eller honningduft i fissen«.

Hvad er det mest livsbekræftende du har oplevet til Distortion?

»Ærlige smil og ægte glæde som jeg kan se og mærke i vores film- og billeddokumentation. Og så er det utrolig livsbekræftende at have tre millioner kroner på sin bankkonto – men det varer desværre kun et par uger, fordi så skal man betale lønninger og Tuborg-regningen og toiletter og rengøring og revisor«.

Er succesen med Distortion kommet bag på dig, og havde du i din vildeste fantasi forestillet dig, at det ville ende med at blive så stort, som det er blevet?

»Ja og nej. Jeg har altid haft storhedsvanvid, og jeg har altid afholdt Distortion som den ultimative fest, og jeg har altid syntes, at København havde noget unikt på internationalt niveau. Og konceptet har altid været at skabe det fineste af det fineste indhold og dele det med så mange som muligt. Og det er der jo naturligvis stort potentiale i (Jeg mener, at producere luksusprodukter og levere dem gratis til folket!). Men at vi nu måske har potentiale til at komme i liga med Roskilde eller Sonar, havde jeg aldrig drømt om. Det ved jeg næsten ikke om jeg orker – penge og magt betyder arbejde, og jeg vil hellere på hytteferier end at eje en ferrari. Men det ville jo også være forkert at standse en bold, som jeg selv har sparket i gang. Aaah, bare jeg var Mester Yoda og kunne se i fremtiden (not!)«.

Hvad inspirerede dig til at starte Distortion?

»Sex, drugs, rock’n’roll, money, power, fuckyou, party, fun, love.

Hvad laver du dagen efter Distortion er slut?

»Tænker på den næste Distortion. Kan desværre ikke lade være. Jeg kan først slappe af 2-3 uger efter – og så er der ferie og masser af søvn«.

Hvad er det mærkeligste du har oplevet til Distortion?

»Det ved jeg ikke, hvad jeg skal svare til – men jeg vil hellere anbefale alle at slukke for mobilen og logge af Facebook og hengive krop og sjæl til 5-dages Distortion trance-stemning«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af