50 Shades, Jolie og et fantastisk clusterfuck: De største filmskuffelser i 2015

50 Shades, Jolie og et fantastisk clusterfuck: De største filmskuffelser i 2015

I sidste uge kårede vi årets bedste film – se top 20-11 her og top 10-1 her. Men nu skal det jo ikke være superlativer det hele, for året bød også på fæle film, som vi havde tilladt os at have visse forventninger til, men som vi nu helst vil glemme – og sikkert også hurtigt gør det.

1. ’Fantastic Four’

Håndsoprækning: Er der nogen, anyone, som føler nakkehårene rejse sig frydefuldt ved udsigten til et gensyn med ’elastikmanden’, den usynlige kvinde, den menneskelige flamme og tingen?

Nej? Så er det muligvis, fordi Marvel Comics fantastiske farvestrålende fire reelt set ikke har syntes synderligt fantastiske, siden de i 60’erne fløj det amerikanske flag for bomstærke familieværdier i et langt mere blåøjet USA truet af kold krig og politisk opgør.

Nu kunne man selvfølgelig argumentere for, at det eksistensgrundlag fuldt ud berettiger de fires genoplivning i 2015, men ak, i en filmtid hvor drømmefabrikkernes special effects har sat barren tårnhøjt for super-action i IMAX, og hvor selvsamme superkræfter forventes suppleret af kappefolkets individuelle, mørke moralske dilemmaer, er der ikke meget spræl over fire surmulende unge i uopfindsomt blåt trikot.

Tredje stædige forsøg på at genoplive Marvel’s ubestridt mest intetsigende helte inden for blot 10 år resulterede i en charmeforladt affære, der ikke blot bragte skuespillerne Miles Teller og Michael B. Jordan på alvorlig karriereglatis (og måske skød Kate Maras ditto i sænk), men som simpelthen faldt fra hinanden på lærredet såvel som i kulissen, hvor indie-instruktør Josh Trank ragede spektakulært uklar med producenterne undervejs.

Tilbage står årets mest usammenhængende, kriminelt kedelige superheltefilm, hvis sølle 10 minutters intense body horror ikke rykker ved, at Hollywood-drømmen om De Fantastiske Fire officielt er kvast under vægten af de ligegyldige hovedpersoner.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af