Den danske debutfilm ‘Vinterbrødre’ vinder hovedprisen ved CPH PIX

Den danske debutfilm ‘Vinterbrødre’ vinder hovedprisen ved CPH PIX

Ved en prisoverrækkelse på Cinemateket i København har den danske debutfilm ‘Vinterbrødre’ af den islandske instruktør Hlynur Pálmason netop vundet hovedprisen ved CPH PIX, New Talent Grand PIX 2017, samt en præmie på 6000 euro.

Juryen, der bestod af producer Amanda Livanou (GR), skuespiller og producer Labina Mitevska (MK) og instruktør Matt Porterfield (US), havde valget mellem 11 debutfilm fra hele verden, men valget faldt altså på Pálmasons storroste og visuelt overrumplende debutfilm.

Juryen udtaler om filmen:
“We are delighted to award the New Talent Grand PIX to a filmmaker, who’s confident and daring use of image and sound captivated our senses completely. We were excited by the choices this filmmaker made in every regard, from casting to costumes, colour and production design. – We eagerly await his next work. The New Talent Grand PIX goes to Hlynur Pálmason for ‘Winter Brothers’.”

Instruktøren Ivana Mladenovic fik ligesådan en special mention ved prisuddelingen for den rumænske film ‘Soldiers. Story From Ferentari’.

Læs også: ‘Vinterbrødre’: Alt for vild dansk debut er en filmisk hjernerystelse

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af