Sacha Baron Cohen prøver at få O.J. Simpson til at tilstå det famøse dobbeltmord

Sacha Baron Cohen prøver at få O.J. Simpson til at tilstå det famøse dobbeltmord
Sacha Baron Cohen som Gio Monaldo – i selskab med dennes kæreste – i sidste klip af 'Who Is America', hvor han møder O.J. Simpson.

Forrige år kom den tidligere footballstjerne O.J. Simpson, der i 1994 blev anklaget for mordet på sin ekskone og dennes ven, tilbage på mediernes dagsorden med dels den mesterlige dokumentarserie ‘O.J.: Made in America’, dels den ligeledes glimrende fiktionsserie ‘The People v. O.J. Simpson: American Crime Story’.

Efter begge serier sad man tilbage med den klare fornemmelse, mange i øvrigt også brændte inde med, mens retssagen pågik, nemlig at O.J. var skyldig i mordet.

Og det er den teori, komikeren Sacha Baron Cohen forfølger i allersidste klip i sit omdiskuterede satireshow, ‘Who Is America?’. I programmet går englænderen undercover som en række forskellige excentriske personligheder med det formål at udstille de mennesker, han under sine aliasser møder. Og det er i forklædning som den feterede italienske modefotograf Gio Monaldo, at han træffer den i dag 71-årige Simpson.

I klippet bringer Gio Monaldo konstant dobbeltmordet på banen i håb om, at Simpson taler over sig. Det starter med, at Gios kæreste først genkender O.J., da Gio fingerer drabet med ivrige knivstikbevægelser. Og siden prøver han at bonde med O.J., fordi de begge er »ladykillers«, hvilket betyder noget helt andet på italiensk, nemlig »nogen, der myrder kvinder«.

O.J. Simpson spiller med, men er trods alt for klog (eller uskyldig?) til at tilstå og råber flere gange grinende: »Stop!«. Så modsat flere andre uvidende medvirkende i ‘Who Is America?’s syv afsnit hopper han ikke i fælden, men der er alligevel noget eerie over hans smørrede reaktion. Som han siger, efter Gio Monaldo har fortalt om sin kones ‘selvmord’:

»Du blev ikke anklaget, så godt for dig«.

Læs også: Sacha Baron Cohen er skuffende ude af takt med tiden, for the lulz

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af