Pædofilidømt musiker tjener penge på ikonisk ‘Joker’-scene

Pædofilidømt musiker tjener penge på ikonisk ‘Joker’-scene
Joaquin Phoenix i 'Joker'.

Allerede inden ’Joker’ havde sin officielle premiere i sidste uge, var filmen blevet mødt med beskyldninger om, at den opfordrede til voldelig adfærd. Men kontroverserne stopper åbenbart ikke her.

Som vi også nævnte i vores anmeldelse, indeholder filmen nemlig en sang af Gary Glitter. Et musikvalg, der nu har fået de sociale medier til at flyde over med undren og forargelse. Glitter sidder lige nu i fængsel, efter han i 1970’erne og 1980’erne forsøgte voldtægt og havde sex med en pige under 13 år. Det er ikke første gang, at musikeren sidder inde. Tilbage i 1999 blev han også dømt for besiddelse af børneporno.

Glitters sang ’Rock and Roll Part 2’ høres i næsten fuld længde i en af filmens mest ikoniske scener, der også er afbilledet på filmens plakat, hvor Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) for første gang er iført sin fulde Joker-makeup og -kostume, mens han danser ned af et sæt trapper i Gotham City.

Udover sangvalget i sig selv går kritikken på, at Glitter angiveligt kommer til at modtage en stor pose penge i royalties, ved at sangen bliver brugt i filmen. En anonym advokat har udtalt til The Guardian, at Glitter står til at modtage op imod 30 procent af det beløb, pladeselskabet har modtaget. Et beløb, som endnu er ukendt. Derudover kan den pædofilidømte musiker også regne med at modtage en procentdel af overskuddet fra salget af soundtracks og et kommende dvd- og blu-ray salg.

Hverken filmens instruktør Todd Phillips eller Warner Bros. har kommenteret sagen.

Læs også: ’Joker’ er optændt af vrede og afmagt – men farlig er den ikke

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af