Melissa McCarthy og Bobby Cannavales frække kemi udfordrer Hollywoods kvindesyn

Komediedronningen Melissa McCarthy og Bobby Cannvale flirter igennem i serien 'Nine Perfect Strangers'. Helt normalt? Ja da. Bare ikke i Hollywood-land.
Melissa McCarthy og Bobby Cannavales frække kemi udfordrer Hollywoods kvindesyn
Melissa McCarthy og Bobby Cannavale i 'Nine Perfect Strangers' på Amazon Prime. (Foto: PR)

KOMMENTAR. »Hvis ikke de to her ender sammen i finalen, så ringer jeg til seriens forfattere og truer med at sende spøgelset af den døde ged efter dem«.

Sådan lød det på Twitter tirsdag aften fra en af serien ’Nine Perfect Stranger’s mange fans, hvoraf en stadigt større del hver uge bekender deres kærlighed til Frances og Tony.

Aka. superstjernen Melissa McCarthy og ’Boardwalk Empire’ og ‘The Irish Man’s Bobby Cannavale, der her spiller gæster på et mystisk wellness-resort, ledet af Nicole Kidman (med årets mindst troværdige russiske arrrccent, men den tager vi en anden dag. Det samme med den døde ged).

Frances og Tony er mennesker med ar på sjælen – hun er blevet franarret en formue af en glattunget svindler på nettet, mens han er et tidligere sportsikon, der har smadret sit knæ – og umiddelbart er det had ved første blik, da temperamenterne clasher allerede i åbningsscenen.

Men er der én romantisk trope, Hollywood og vi ikke kan få nok af, så er det slow burn-klassikeren enemies to lovers.

Sikkert nok går da heller ikke mange dage på resortet, før de sarkastiske comebacks mellem Frances og Tony synes at få et nyt lag, og den voksende ømhed mellem duoen føder for alvor flaksende sommerfugle, da stridsøksen begraves over en stille dans i lejrbålets bløde skær.

Effektivt? Hell yes:

Modsætninger mødes, og sød musik opstår. Så langt så forudsigeligt.

Men kombination McCarthy-Cannavale? Den er til gengæld knapt så Hollywood-typisk – selv i 2021.

De platoniske forhold

Komediedarlingen Melissa McCarthy er en smuk kvinde. Det kan du, jeg og størstedelen af almindelige dødelige publikummer godt blive enige om uden overdrevent tovtrækkeri.

Men for en kvindelig blockbusterstjerne på linje med Sandra Bullock og Reese Witherspoon har det været forsvindende småt med roller, hvori skuespillerens leading men ikke har været enten platoniske komedie-sidekicks (Jason Bateman i ’Identity Thief’), svigefulde charlataner (hej, Jude Law i ’Spy’) eller lollede sexfreaks (Ben Falcone i ’Bridesmaids’ – i øvrigt McCarthys mand i virkeligheden).

Melissa McCarthy i ‘Nine Perfect Strangers’ på Amazon Prime. (Foto: PR)

Uanset hvor absurd – og i værste fald feticherende – det kan virke målt op imod ganske almindelige parforhold i den virkelige verden, så er der derfor også noget vidunderligt lækkert over Frances og Tonys sexede flirt.

Det burde slet ikke være nødvendigt at sige, men efter 100+ års Hollywood-film med hverdagsportrætter af Kevin James-typer med åleslanke modelkærester er det dæleme på tide, at kvindelige stjerner, der bruger mere end en størrelse 38, bliver anerkendt som, ja, almindelige kvinder, der har lige så meget ret til et kærligheds- og sexliv på skærmen som alle andre.

Og hvis vi skal dvæle lidt ved huleboermentaliteten, der farver underholdningsbranchens syn på fuckable versus non-fuckable kvindekroppe, så er der en ikke-ubetydelig signalværdi i, at Bobby Cannavale er, hvad Hollywood in the good old stereotypificerende days ville kalde »en rigtig mandemand«.

Venskabet i kulissen

Inden man dog begejstres for meget over Hollywoods nyfundne interesse for mere normaliserede relationer i glittede serieproduktioner, så er det interessant at bemærke, at det er McCarthy og Cannavale selv, der har stået for at realisere matchet i ’Nine Perfect Strangers’.

Hun ringede til ham og præsenterede ham for projektet, hvorefter Cannavale meldte sig klar til at tjekke ind på resortet.

Duoen har nemlig kendt hinanden i årevis (Cannvale er kæreste med McCarthys veninde og kollega Rose Byrne) og har tidligere indspillet hele tre film sammen: ’Spy’, ’Thunderforce’ og sidste års ’Superintelligence’.

I sidstnævnte datede skuespillerne også, og selvom filmen overordnet fik kniven af anmelderne, var der ingen vej udenom hovedrolleindehavernes gnistrende kemi.

Bobby Cannavale og Melissa McCarthy i ‘Superintelligence’. (Foto: PR)

Man kan snildt begræde det ironiske i, at det kan kræve en mands blik at få det kommercielle filmland til at anerkende ’større’ kvindelige skuespillere som andet og mere end comic relief i mainstreamkulturen.

Men når McCarthy og Cannavale forelsker sig over tvivlsom gruppeterapi og mistænkelige smoothies i ’Nine Perfect Strangers’, er det svært ikke at føle sig en lille smule håbefuld for fremtidens Hollywood-par på skærmen.

‘Nine Perfect Strangers’ kan ses på Amazon Prime.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af