Shia LaBeouf gik til casting på ‘Call Me By Your Name’ over for Chalamet: »De var et meget overbevisende hot par«

Shia LaBeouf gik til casting på ‘Call Me By Your Name’ over for Chalamet: »De var et meget overbevisende hot par«
Shia LaBeouf. (Foto: Alberto E. Rodriguez/Getty Images)

Kan du forestille dig en alternativ version af ‘Call Me By Your Name’, hvori Shia LaBeouf giver den som Timothée Chalamets ældre, intellektuelle elsker under den italienske sol?

Det er umiddelbart lidt vanskeligt med tanke på Armie Hammers stærke præstation i rollen.

Ikke desto mindre fortæller den ene manuskriptforfatter bag den storroste romance, James Ivory, i et nyt interview til GQ Magazine, at LaBeouf ikke alene gik til casting på rollen som Oliver, men at han og Chalamet var »et meget overbevisende hot par«, hvis kemi »blæste alle de tilstedeværende (til castingen) bagover«.

Ivory – som før castingen ellers havde været skeptisk i forhold til, om LaBeouf kunne spille »en akademiker, som skriver om den græske filosof Heraclitus« – giver nu udtryk for, at han havde fortrukket skuespilleren i rollen.

Og at han ikke fik det at vide, da instruktør Luca Guadagnino castede Hammer i stedet. Til GQ fortæller han:

»Prøven mellem de to skuespillere (LaBeouf og Chalamet, red.) havde været sensationel ( … ) men så blev Shia droppet. Han havde fået noget dårlig pr på halsen. Han havde været oppe og slås med sin kæreste. Han havde sloges med politiet, da de havde forsøgt at få ham til at slappe af. Og Luca ville ikke ringe til ham, eller til hans agent. Jeg emailede Shia for at berolige ham, men så castede Luca Hammer, og talte aldrig om eller til Shia igen«.

I Ivorys nye selvbiografi, ‘Solid Ivory’, beskriver forfatteren i detaljer, hvordan hans og Guadagninos forhold smuldrede under produktionen af ‘Call Me By Your Name’.

Oprindeligt skulle de to have instrueret filmen sammen, men inden kameraerne begyndte at rulle, fik Ivory ad omveje besked om, at dén ide var blevet droppet. Endvidere kritiserer han endnu en gang Guadagninos beslutning om ikke at vise skuespillerne helt nøgne. En kritik, han allerede luftede til The Guardian tilbage i 2018.

Luca Guadagnino har ikke kommenteret på Ivorys GQ-interview.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af