Kompromisløs film med Elliott Crosset Hove udnævnt som dansk kandidat til prestigefuld pris

Kompromisløs film med Elliott Crosset Hove udnævnt som dansk kandidat til prestigefuld pris
'Vanskabte land' (Foto: Maria von Hausswollf/Snowglobe Photo)

Den danskuddannede islænding Hlynur Pálmason fik en imponerende instruktørdebut med ‘Vinterbrødre’, der blandt andet vandt en Bodil for bedste film.

Og nu er han – efter den ligeledes stærke, islandske film ‘En hvid, hvid dag’, tilbage med et nyt egensindigt værk – der gør sig bemærket i de mest prestigefulde sammenhænge.

‘Vanskabte land’ var udtaget til Cannes-festivalens Un Certain Regard-program tidligere i år, blev i sidste uge indstillet til en European Film Award, og nu er det annonceret, at filmen er Danmarks kandidat til en af de helt store skandinaviske priser, nemlig Nordisk Råds Filmpris.

Danmark vandt sidste år prisen med Jonas Poher Rasmussens sensation ‘Flugt’, men i år er konkurrencen endnu mere benhård, da ‘Vanskabte land’ skal op imod Joachim Triers ‘Verdens værste menneske’ fra Norge, ‘Lamb’ fra Island og ‘Clara Sola’ fra Sverige.

‘Vanskabte land udspiller sig på Island i det 19. århundrede, da Danmark havde kolonimagten over øen.

Den unge, danske præst Lucas, spillet af Elliott Crosset Hove, bliver udsendt til en fjern del af Island med den mission at bygge en kirke og fotografere de folk, han møder på sin vej. Men rejsen gennem den golde, vulkanrige ø viser sig samtidig at være en rejse dybt ind i det indre på Lucas selv, der som i en Joseph Conrad-roman med tiden sætter spørgsmålstegn ved sin mission og egen virkelighed.

 ‘Vanskabte land’ får dansk premiere den 1. december. Nordisk Råds Filmpris uddeles 1. november.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af