Facebook og Instagram bandlyser QAnon

Facebook og Instagram bandlyser QAnon

I sidste uge kunne Facebook annoncere, at de fjernede tusindvis af grupper, der var forbundet til kontroversielle grupper som den højreekstremistiske Proud Boys og konspirationsteorien QAnon.

Det skete som del af deres styrkede indsats mod organisationer, der opfordrer til vold. Men nu tager Facebook skridtet videre og bandlyser alle sider, grupper samt Instagram-profiler, der repræsenterer QAnon.

Ændringen i de to platformes politik skyldes, at misinformation fra QAnon kan gøre skade på andre måder end med direkte vold, forklarer Facebook:

»Vi har set forskellige former for QAnon-indhold, der kan gøre skade på andre måder i den virkelige verden, for eksempel den seneste tids påstande om, at vestkystens skovbrande er startet af visse grupper, hvilket afleder opmærksomheden fra de myndigheder, der bekæmper brandene og beskytter offentligheden.«

Et af problemerne med QAnon på sociale medier har været, at gruppens tilhængere overtager eksisterende hashtags, der ellers er harmløse. Dermed kan de promovere konspirationsteorier uden at blive opdaget – i hvert fald indtil deres hashtags bliver bandlyst af platformene.

Det problem er Facebook opmærksomme på, og derfor stiller de nu skarpt på netop denne strategi, hvor grupperne prøver at operere med hashtags, der indtil videre har dækket over uskyldigt indhold.

»Vi forventer nye forsøg på at undgå vores opmærksom, både i forhold til adfærd og indhold, der bliver delt på vores platform, så vi vil løbende analysere vores indsats og opdatere vores politik løbende,« tilføjer Facebook.

For at komme QAnon og andet voldeligt indhold til livs har Facebook et dedikeret hold i form af deres Dangerous Organizations Operations.

Deres arbejde er at undersøge og bearbejde nye former for skadeligt indhold på Facebooks platforme, imens andre moderatorer tager sig af at gennemgå bruger-rapporteret indhold.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af