Norges politi på TikTok er dagens gode grin

Norges politi på TikTok er dagens gode grin
Blå blink. (Foto: Scott Rodgerson/Unsplash)

Vores norske broderfolk har givet os mange glæder: A-has 80’er-hit ‘Take on Me’, Håvards Flos glorværdige fodboldkarriere i AGF og ikke mindst ‘Skam’.

Og nu slår de så til igen. Denne gang på TikTok, hvor lovens lange arm er ung med de unge – og faktisk uden at være helt tåkrummende boomers.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Flere af de norske politiregioner har oprettet profiler på TikTok, men det er i særdeleshed Nettpatruljen Vest, som har haft stor succes, siden de debuterede på platformen i 2020.

Profilen har næsten en halv million følgere, hvilket løbende stiger i takt med politibetjentenes regelmæssige videoer, der inkluderer alt fra virale trends til praktisk og brugbar information.

Selvom det norske politi har fået kritik for at bruge skattekroner på sociale medier til børn og unge (hvilket de naturligvis har svaret på i en TikTok), så giver det faktisk pote.

»En video kan blive set af hundredtusinder eller mere. Det er lige så mange, vi når på næsten et helt år, hvis en af vores politibetjente er ude at tale om samme emne«, har patruljens faglige enhedsleder Rune Fimreite tidligere udtalt til det norske medie NRK.

Han beskriver også tilstedeværelsen på TikTok som et supplement til at møde de unge i øjenhøjde, der naturligvis ikke kan erstatte at være fysisk ude blandt dem.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
@politivest

Tre råd når det kommer utrykningskjøretøy bak deg!👮🏽🚔 #politiet #trafikk #sikkerhet #lærpåtiktok #blålys

♬ original sound – Nettpatruljen Vest

Selvom der er flere faglige videoer, som oplyser vidt og bredt om forskellige emner, er det dog de komiske videoer, der skaber de største succeser.

Det kan man sådan set godt forstå, når man ser en udklædt hund med falske våben, eller når julemanden forsvinder fra en celle.

Strategien med at rykke ind på TikTok for at nå de unge brugere har været så stor en succes, at politiet i efteråret blev belønnet med prisen for Årets virksomhed ved de norske Social Media Awards 2021.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af