Buy or Die: Politiske sneakers fra Eytys og Sasha Kurmaz

Buy or Die: Politiske sneakers fra Eytys og Sasha Kurmaz

Det svenske skomærke Eytys, der laver kanvas-sneakers med kraftige gummisåler, har fået den ukrainske kunstner Sasha Kurmaz til at udsmykke to af mærkets skomodeller med sit kunstneriske udtryk og politiske budskab.

Sasha Kurmaz startede sin karriere som grafittimaler, men arbejder i dag lige så meget med fotokunst. Han har tidligere brugt situationen i Ukraine, demokrati og civile rettigheder som omdrejningspunkt for sin kunst, så det giver fint mening, at han har strøet små politiske statements – som Democracy is watching you, Enjoy without chains og Racism is the culture of the idiots – ud over de to Eytys-modeller ‘Mother’ og ‘Odessey’. Gummiskoenes kanvas fungerer perfekt som lærred for budskaberne.

‘Odessey’-modellen er lavet i en beige version med sort skrift, og ‘Mother’-modellen er sort med hvid skrift.

Sneaker- og fotobogen ‘Etyys 48 hours in Kyiv by Sasha Kurmaz’, der er blevet skabt i forbindelse med samarbejdet, kan købes hos Storm.

Læs også: J.W. Anderson x Larry Clarks fotobog ‘The Smell of Us’

mother-canvas-eytys_eytys_shoes_storm_3

 

mother-canvas-eytys_eytys_shoes_storm_1

 

odyssey-canvas-eytys_eytys_shoes_storm_1

 

SASHA_KURMAZ_1_1500_QUOTE_v2

 

eytys-ss15-sasha-kurmaz-02

 

eytys-ss15-sasha-kurmaz-01

 

 

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af