Prada fortsætter kønskampen

Prada fortsætter kønskampen
Pradas bud på næste års sommermode diskuterer kønsroller.

Når den italienske designer Miuccia Prada taler, så lytter modebranchen. Prada har igennem en efterhånden lang årrække etableret sig som et af de allervigtigste brands – på forkant og ofte trendskabende.

Lige nu er der herremodeuge i Milano, og det betyder selvfølgelig, at Prada netop har vist deres herrekollektion. Men Miuccia Prada brugte anledningen til endnu engang at tale om køn, fordi hun ikke forbeholdt showet mandlige modeller, men også brugte lejligheden til at vise sin resort-kollektion til kvinder.

Dermed fortsætter Prada dialogen om køn og mode, efter brandets sidste sæson lavede en kollektion, der fik modebranchen til at gå amok og tale om ophævelsen af køn.

prada7

 
Siden da er der startet en grundlæggende diskussion om unisex, betydningen af mænd og kvinder i forhold til tøj – og ikke mindst, om det kønnede tøj overhovedet giver mening. Vi er endnu ikke nået til, at Miuccia Prada endnu har lanceret en fuldstændig unisex-baseret kollektion, men hele modebranchens snak om køn er startet af italieneren.

Diskussionen er i øvrigt også temmelig samtidsrelevant, da vi i samfundet lige nu ser en generel diskussion af køn – fx i opblomstringen af transpersoner i mediebilledet. Samtidig er branchen begyndt at diskutere, om det overhovedet giver mening at have de opdelte modeuger. Hvorfor ikke bare skabe synergi mellem kollektionerne og vise det hele sammen?

prada6

 
Som tidligere sagt bliver Prada ofte brugt som reference af andre designere, og lige nu i Milano går snakken især om Guccis nye kollektion, skabt af mærkets nye designer Alessandro Michele. Her gik også både damer og herrer sammen, ligesom herrekollektionen var ganske feminin med masser af blomsterprints og blonder, der var castet på forholdsvis androgyne modeller.

Læs også: Feminisme er ikke længere et fyord i popkulturen

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af